VILLÁNYI BOR-BARÁTOK KFT
Stier Pince
- Levelezési cím: 7800 Siklós, Felszabadulás utca 44. 1/120.
- Cégnév: Villányi Bor-Barátok Kft.
- Kapcsolattartó: Stier István
- Email: info@stierpince.hu
- Telefon: +36 30 528 8855
Web: https://stierpince.hu/
Villányi borvidék
A Villányi borvidék egy, a hazánk legismertebb szőlőtermő területei közül. Elhelyezkedését tekintve a Pannon borrégió legdélebbre eső termőtája, amelynek köszönhetően számos, szőlőtermesztés és borkészítés szempontjából előnyös tulajdonságokkal bír. Két meghatározó térsége a villányi és siklósi körzetek. Míg a villányi körzet leginkább a markáns, testek vörösborok előállítására biztosít lehetőséget, addig a siklósi területek javáról gazdag aromatikával bíró, friss, gyümölcsös fehérborok kerülnek a palackokba. A borvidék sikerében a kiváló természeti adottságok mellett az évszázados tapasztalatokra épülő, apáról fiúra öröklődő hagyományok tisztelete is nagy szerepet játszik. A borok minőségét a kikericcsel fémjelzett eredetvédelmi rendszer garantálja. A borturizmus sokszínű szolgáltatói palettáját a Villány-Siklósi Borút szervezi összehangolt térségi kínálattá. Pincészetünk ezen a borvidéken talált otthonra és lehetőséget arra, hogy megvalósítsa a professzionális és tradicionális borkészítésről alkotott elképzeléseit.
Pincészet
Stier István 14 éve építi a borászati vállalkozását, de a Pincészet 2015. évben szintet lépett. A piaci igényekhez igazodva technológiai és kapacitásfejlesztést hajtottak végre, ezzel együtt megvalósult egy szolgáltatásfejlesztés, bővítés és az új irányvonalak kijelölése is megtörtént.
A siklósi ipari parkban ma már egy modern technológiára épülő üzemben készülnek a fehér-, rozé- és vörösborok. A Stier márkanév alatt elkészülő éves bormennyiség 70%-a fehér és rozé, 30%-a vörösbor. Az egyes fajtaborok és házasítások az évjárati adottságokhoz igazodva, a villányi eredetvédelmi rendszer minősítési kritériumainak megfelelően classicus, premium és super premium kategóriákban készülnek. A korábbi évek tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy a térség kivételes adottságait kihasználva csakis a minőségre való szüntelen törekvésünk vezethet sikerre.
Hiszünk benne, hogy gondos munkával és szakértelemmel, évről-évre olyan szortimentet tudunk megalkotni, aminek köszönhetően fogyasztóink számára a „Stier” márkanév nem csak egyedi jellegzetességekkel bíró borokat, de a garantált minőséget is jelképezi egyben. Ennek érdekében a modern technológiai eljárások lehetőségeit kihasználva, a térségi hagyományokat szem előtt tartva borainkat csakis első osztályú alapanyagokból állítjuk elő. Bár számunkra a legfontosabb szempont vásárlóink elégedettsége, mégis örömmel konstatáljuk, hogy termékeink rendszerint megállják helyüket a szakmai közönség előtt is. Helyi, régiós és országos borversenyek állandó résztvevői és díjazottjai a pincészetünk által versenyeztetett palackos borok.
Termékeink, boraink
A fehérborok közül Sauvignon blanc, Olaszrizling, és Hárslevelű fajtaborként találhatók meg, amelyek lendületes, gazdag íz világú, markáns savú alapját a speciális adottságú siklósi szőlők adják. Fehér és rozéházasítási alapokból készülnek a „Cimbora” gyöngyöző borok, amelyek a fiatalos, friss és vibráló borokat kedvelők számára nyújtanak különleges élményt.
A jól strukturált, testes vörösborokból Villány egyedi jellemvonásai tükröződnek vissza. A nagy francia fajták Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc mély vörösborok egyedi zamatát optimális hordóhasználat által kellemes fás fűszerekkel egészítjük ki. A pincészet bordeaux-i stílusú házasításai a Birtokbor és Cuvée, melyekben a borász szellemisége is megmutatkozik. A francia fajták mellett a Villányban népszerű Portugieser és Kékfrankos is a repertoár részét képezik. A Villányi borvidék új vezérterméke a super premium kategóriában is készíthető Villányi Franc, amelyet pincészetünk is különös gonddal kezel. A Sárgamuskotály desszertbor a borászat egy egyedi tétele, amely késői szüretelésű töppedt szőlőszemekből készül.
Süti tájékoztató