Tradícionális pálinkafőzés
Családunk 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel, Bolyhos László alapító mellett a család minden tagja a vállalkozásban tevékenykedik. Célunk, hogy újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka.
Tápiószőlősön 1994-ben építettük meg az első szeszfőzdét, bérfőzés céljából. A bérfőzés mellett, kísérleteztünk, milyen pálinka lenne az, ami a legkarakteresebben adja vissza a gyümölcs ízét; így jutottunk el a ma ismert Bolyhos ágyas pálinkáig.
Jelenleg már csak kereskedelmi főzést végzünk, 100% étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből készülnek pálinkáink. Főzdénk, 10 fajta pálinkát és levendula szeszes italt állít elő; ezek a birs, cigánymeggy, cseresznye, golden alma, Irsai Olivér szőlő, kajszibarack, szilva, szőlő, vegyes gyümölcságyas és Vilmoskörte pálinkák.
Az aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú pálinkáink alkoholfoka: 50%(V/V), a nem ágyas pálinkákat 40%-os alkoholfokkal készítjük.
A palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt helyezünk az üvegekbe, erre töltjük rá a pálinkát, majd ezt követően legalább három hónapig érleljük. Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A "gyümölcságy" a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja.
Hitvallásunk, hogy gyümölcságyon érlelni csak a legjobb minőségű pálinkákat szabad, ezt az elvet követve fektetünk nagy hangsúlyt a kiváló alapanyagok beszerzésére, a pálinkafőzés folyamatainak állandó ellenőrzésére.
Ma az ország területén kis- és nagykereskedőkön keresztül mindenhol megtalálhatóak gazdag formavilágú üvegekbe palackozott pálinkáink, ajándékcsomagjaink. Cégünk több országba exportál, úgymint Ausztráliába, Vietnámba, Luandába, Romániába, Belgiumba és további országokba egyaránt.
Süti tájékoztató