GOF HUNGARY KFT

GOF HUNGARY KFT

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Debreceni u. 293.

Elérhetőségek: GOF Hungary Kft.

GLUTÉNMENTES ZABFELDOLGOZÓ ÜZEME

4400 Nyíregyháza, Debreceni u. 291.

Web: https://avenagofit.com/

Miért az AvenaGofit?

A gluténmentesség nem korlátokat jelent! A gluténmentes életforma tudatosság, mely lendületet, fittséget, kiegyensúlyozottságot jelent, alátámasztva azt a Hippokratészi gondolatot, mely szerint táplálékod az orvosságod!

Cégünk - első magyar termelő és feldolgozó üzemként - ehhez olyan terméket biztosít, melynek minden előállítási és feldolgozási fázisát kiváló szakemberekkel a legnagyobb odafigyeléssel végzi, azzal a céllal, hogy mind a gluténérzékeny, mind az egészségtudatos fogyasztók legnagyobb megelégedésére szolgáljon a garantált minőség megtartása mellett!

A gabonák rendszertanában a zab jól elkülöníthető csoportot alkot a búzától, trikitálétól, árpától és a rozstól, melynek hátterében a glutén fehérje frakciója áll. A glutén, melyet köznyelven sikérnek is neveznek, kétféle fehérje egységből épül fel, ezek a glutenin és a prolamin típusú fehérjék.  Az érzékenységet az érzékenység elnevezésétől eltérően nem a glutenin hanem a prolamin frakció váltja ki. Prolamin frakciók megtalálhatók a a különböző gabonafélékben de csak a gliadin, amely a búzában lelhető fel, okoz panaszokat. Szerencsére a zabban avenin fehérje lelhető fel mely nem okoz ilyen típusú panaszokat, így  a cöliákiások 95%-a fogyaszthatja.  

A glutént (glutenin és prolamin frakció) a gyomor emésztő enzimei nem tudják lebontani, így a gyomorból a patkóbélbe kerül és majd az ott lévő transzglutamináz enzimek bontják csak le. A bontási folyamat során a fehérjemolekuláról kisebb szakaszok szakadnak le, amit a gluténérzékenységben szenvedők védekező rendszere idegen anyagként ismeri fel. A bélhámsejtek felszínén lévő receptor sejtek megkötik ezeket a fehérjemolekulákat. A védekezési folyamat során testünk nem csak az idegen anyagként felismert molekulákat pusztítja el, hanem a bélhámsejteket is, melyek megkötötték azokat, előidézve ezzel a bélfalrendszer bolyhosságának csökkenését, ami a hatékony táplálékfelszívódáshoz és hasznosításhoz kell. A bélflóra sérülése következtében megjelennek a hiánybetegségek mint, meddőség, egyéb autoimmun betegségek, máj és epeúti betegségek.

Mivel a zab fehérje frakcióját, az avenint a test nem idegen anyagként kezeli így a fent említett destruktív folyamat nem indul el a szervezetünkben.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a zab alapvetően nem okoz panaszokat és gluténmentes, miért nem fogyaszthat bármilyet nyugodtan a fogyasztó!? A válasz a zab feldolgozásában keresendő. A folyamat során, a termesztés közben a szállító eszközben könnyen keresztszennyeződhet búzával és egyébb glutén tartalmú termékekkel. Sokan olyan gyárban állítanak elő zabtermékeket, ahol egyéb gluténtartalmú termékek is megfordulnak, ami veszélyezteti a zab tisztaságát és könnyen beszennyezi azt, így ezen zabtermékek nem tekinthetők gluténmentesnek.

Cégünk elsődleges feladataként tűzte ki célul, hogy a folyamat minden egyes fázisában megóvja gondosan termesztett zabtermését és gluténmentes alapanyagként juttassa el a fogyasztók asztalára. Szeretnénk ha glutérzékenyek is részesülhetnének a zab jótékony hatásaiból, hiszen ez az apró szem oly sok pozitív tulajdonsággal bír.

Aktív szűrők