BEMUTATKOZÁS
Családunk 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain: a legnagyobb tapasztalattal bíró Feri papa felügyeli a szőlőmunkákat; fia, Feri és menye, Bea a borászati kérdésekben döntenek, míg másik fia, Zsiga a kereskedelem területén áll helyt. A fiatal generáció is besegít már –Zsiga lánya, Dana 2018 tavaszától, fia Matyi pedig 2020 tavaszától már a csapatot erősíti. A borász utánpótlást Feri legkisebb fia, Ferkó jelenti, aki 2020 nyarán szerezte meg borász diplomáját, a családból a harmadik generáció képviselőjeként.
A borvidéken tradicionálisan széles a fajtaválaszték, az adottságok sok fajtának ideálisak, így nem alakult ki egyeduralkodó szőlő. A pincénél fehér fajtákat találunk a területek 60%-án. Olyan helyi, hungarikum fajtákkal dolgozunk, mint az olaszrizling, az Irsai Olivér, a királyleányka vagy a kékfrankos. A világfajták közül kiemelkedő itt a sauvignon blanc, a muscat lunel, a rajnai rizling és a chardonnay, míg a kék szőlők közül a merlot érzi legjobban magát.
Az ültetvények megújításakor Feri papa tapasztalatára alapoztunk, az ő fejében a teljes borvidék 50 évnyi termésátlaga és mustfoka áll össze egy táblázattá. Ma már látszik, milyen jó döntés volt ezek mentén telepíteni.
Süti tájékoztató