EILER ATTILA GYULA EV.

"A Kunsági borvidéken is lehet izgalmas borokat alkotni, amelyek megérdemlik a figyelmet."

Az Eredet pince két fiatal borász, Eiler Attila és Ritter Balázs ötlete alapján valósult meg 2015-ben Magyarország legnagyobb borvidékén, Soltvadkerten.

A két család összesen 35 ha szőlőterülettel rendelkezik, és művel is egyben.  A szőlő és a bor szeretete mindkét családban régi időkre nyúlik vissza, de egy dolog mindig is megmaradt generációkon keresztül, ez pedig a megalkuvás nélküli alázatos munka. Ezt mind a szőlőtermesztésben, mind a borászatban szem előtt tartjuk - hiszen ez a filozófiánk - és véleményünk szerint ez a szemlélet az eredményesség kulcsa is egyben.

A pince születésekor még nem sok mindenünk volt a határozott elképzelésen kívül, amit meg szerettünk volna valósítani. Azt tudtuk, hogy a fogyasztói igényeket szem előtt tartva szeretnénk olyan borokat készíteni, amik a fajta karakterén túl hitelesen tudják bemutatni a

borvidék sokszínűségét. Meggyőződésünk, hogy a Kunsági borvidéken is lehet izgalmas borokat alkotni, amik megérdemlik a figyelmet. Főbb szőlőfajtáink jelenleg: Cserszegi fűszeres, Kékfrankos, Rajnai rizling, Sauvignon blanc, amit idővel még pár fajtával bővíteni szeretnénk.

2015 az első évjáratunk, amire tudatosan próbáltunk felkészülni a fajtaválasztással, az ültetvényekre való odafigyeléssel és a megfelelő szüreti időpont kiválasztásával.

A fehér és rozé borainkat reduktív technológiával készítjük, hűtött, irányított erjesztéssel, aminek köszönhetik a kirobbanó frissességüket és gyümölcsösségüket.

Vörös borkészítésnél a hagyományos kádban erjesztést részesítjük előnyben, amit a további hordós érlelés tesz még különlegesebbé.

Aktív szűrők