A felhasznált szőlő Magyarország négy borvidékéről származik.
Kunsági borvidék
A homokos talajú Alföldön található az ország legnagyobb kiterjedésű borvidéke. A szőlők egy részét a futóhomok megkötése céljából telepítették. Az itt termett úgynevezett homoki bor a mindennapok bora.
Villányi borvidék
Mérsékelten meleg és nedves éghajlatú, jelentősebb mikroklímabeli eltérést a hegységi és síksági területek között találhatunk, elsősorban a kitettségéből adódóan.
Villányi hegység déli lejtőinek éghajlati és talajadottsága igen kedvező feltételeket biztosít a magas színvonalú szőlőtermesztéshez.
Egri borvidék
Eger igazán gazdag középkori múlttal rendelkező borvidék. Az Oszmán Birodalom északi határterülete volt, ahol kadarka mellett régi fehérbor-szőlőfajták teremtek a Bükk-hegység déli lejtőin. Riolittufa talajba vájt pincékben, Eger föld alatti labirintusában érnek ma is a híres egri borok.
Tokaji borvidék
Az ország legmagasabb alkohol-, cukor- és savtartalmú borai születnek Tokaj-Hegyalján. E bor titkát nem külön az éghajlati-, fekvési- vagy talaj-adottságokban kell keresnünk, hanem ezek együttes hatásában. A hosszú, párás, napos ősz kedvez az érett szőlőszemek töppedésének, aszúsodásának.
Elérhetőség:
E-mail: kissbor@kissboraszat.hu
Tel.: 0678-310-313
Fax.: 0678-510-313
Székhelyünk: H-2214 Pánd, Kossuth Lajos utca 9.
Levelezési címünk: H-6224 Tabdi, Nagy Mihály dűlő 12.
Süti tájékoztató