Az ital története egészen 1919-ig nyúlik vissza, mikor is a Barbieri testvérek Padova városában narancs, rebarbara, kínafa, jácint, encián és számos gyógynövény felhasználásával egy kiváló aperitif itallal gazdagították a kínálatot.
Az Aperol könnyű, gyümölcsös-kesernyés íze miatt hazájában hamar nagy népszerűségre tett szert, de a nemzetközi sikerek sem várattak sokáig magukra. Az ital leginkább a Camparira emlékeztet, kesernyés íze miatt pedig jellemzően long drinkek alapanyagaként használják, de jól lehűtve tisztán vagy narancslével, grapefruitlével keverve is tökéletes felüdülést jelent a nyári forróságban.
Az Aperol számos könnyen elkészíthető koktél hozzávalójaként is szolgál, de a megtévesztően alacsony alkoholtartalom ellenére a jellegzetes gyógynövényes, narancsos íz egyértelműen dominál a többi összetevő felett.
Alkoholfok: 11%
Tárolás
Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig).
Hűvös, száraz helyen tárolja! Ne tegye ki közvetlen napfénynek!
Adatlap
- Márka
- Aperol
- Íz
- - Keserű
Fűszeres
Gyümölcs
Narancs - Szín
- Vörös
- Forma
- Üveges
- Származási hely
- Olaszország
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
- 0,5 - 1 liter / db
- Vonalkód
- 8002230000425