1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Befőzőcukor sárgabarackhoz. Cukortakarékos zselírozócukor házi befőzéshez

Javasolt sárgabarackból készülő, magas gyümölcstartalmú lekvár, dzsem készítéséhez. A sárgabarack tulajdonságainak figyelembevételével kifejlesztett zselírozócukor, amely kiemeli a sárgabarack eredeti ízét.

Sárgabarackból készülő lekvár vagy dzsem készítéséhez, 1500 g sárgabarack, 375 g befőzőcukor, Gyors és cukortakarékos!

  • Csomagolás mérete: 0.375kg

Összetevők

Cukor, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Dextróz, Tartósítószer (szorbinsav)

Allergén információ

  • Tartalmazhat: glutén, tojás, tej.

Tárolás

Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig.Száraz, hűvös helyen tartandó!

Elkészítés és felhasználás

  • Tippek:
  • A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe.
  • - Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
  • - A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
  • - További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
  • Adagolás:
  • 1500 g sárgabarack (előkészített),
  • 1 tasak befőzőcukor sárgabarackhoz.
  • Elkészítés:
  • 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért sárgabarackot szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért sárgabarack felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
  • 2. Az előkészített sárgabarackot és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
  • 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Gyártó címe

  • Dr. Oetker Kft.,
  • 9241 Jánossomorja,
  • Franck u. 38-40.

Forgalmazó címe

  • Dr. Oetker Kft.,
  • 9241 Jánossomorja,
  • Franck u. 38-40.

Kapcsolat

  • Dr. Oetker Kft.,
  • 9241 Jánossomorja,
  • Franck u. 38-40.
  • Receptek, tippek, információk
  • Dr. Oetker Mesterkonyha
  • Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER)
  • www.oetker.hu

Nettó tömeg

375g ℮

Tápérték

Átlagos tápérték 100 g elkészített lekvárban (1500 g sárgabarackkal elkészítve)
Energia: 544 kJ
- 128 kcal
Zsír: 0,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 29 g
- amelyből cukrok: 26 g
Fehérje: 0,7 g
Só: 0,04 g

122953

Adatlap

Márka
Dr.Oetker
Termék Fajta
Zselésítő, Sűrítő
Ízesítő
Íz
Sárgabarck
Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
Segédanyag
Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
350,1 - 500 gr
Vonalkód
5997381372589
Kapcsolódó termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next