Leírás
Befőzőcukor sárgabarackhoz. Cukortakarékos zselírozócukor házi befőzéshez
Javasolt sárgabarackból készülő, magas gyümölcstartalmú lekvár, dzsem készítéséhez. A sárgabarack tulajdonságainak figyelembevételével kifejlesztett zselírozócukor, amely kiemeli a sárgabarack eredeti ízét.
Sárgabarackból készülő lekvár vagy dzsem készítéséhez, 1500 g sárgabarack, 375 g befőzőcukor, Gyors és cukortakarékos!
- Csomagolás mérete: 0.375kg
Összetevők
Cukor, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Dextróz, Tartósítószer (szorbinsav)
Allergén információ
- Tartalmazhat: glutén, tojás, tej.
Tárolás
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig.Száraz, hűvös helyen tartandó!
Elkészítés és felhasználás
- Tippek:
- A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe.
- - Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
- - A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
- - További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
- Adagolás:
- 1500 g sárgabarack (előkészített),
- 1 tasak befőzőcukor sárgabarackhoz.
- Elkészítés:
- 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért sárgabarackot szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért sárgabarack felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
- 2. Az előkészített sárgabarackot és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
- 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Gyártó címe
- Dr. Oetker Kft.,
- 9241 Jánossomorja,
- Franck u. 38-40.
Forgalmazó címe
- Dr. Oetker Kft.,
- 9241 Jánossomorja,
- Franck u. 38-40.
Kapcsolat
- Dr. Oetker Kft.,
- 9241 Jánossomorja,
- Franck u. 38-40.
- Receptek, tippek, információk
- Dr. Oetker Mesterkonyha
- Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER)
- www.oetker.hu
Nettó tömeg
375g ℮
Tápérték
Átlagos tápérték | 100 g elkészített lekvárban (1500 g sárgabarackkal elkészítve) |
---|---|
Energia: | 544 kJ |
- | 128 kcal |
Zsír: | 0,2 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,1 g |
Szénhidrát: | 29 g |
- amelyből cukrok: | 26 g |
Fehérje: | 0,7 g |
Só: | 0,04 g |
122953
Adatlap
- Márka
- Dr.Oetker
- Termék Fajta
- Zselésítő, Sűrítő
Ízesítő - Íz
- Sárgabarck
- Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Segédanyag
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 350,1 - 500 gr
- Vonalkód
- 5997381372589
Kapcsolódó termékek
Értékelések
0.00
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
Kérdések
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek