1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

  • Befőzőcukor sztíviával. Zselírozócukor házi befőzéshez cukorral és édesítőszerrel
  • 40%-kal kevesebb kalória az elkészített lekvárban**
  • **A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítettük. Így gyümölcsösen édes lekvárokat, dzsemeket készíthetünk, melyek a hagyományos, 1:1 gyümölcs-cukor arányú elkészítéshez képest 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaznak.
  • Mi a sztívia?
  • A sztívia (stevia) eredetileg Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. Intenzív édesítő hatása ott már évszázadok óta ismert. A sztívia leveléből kivont szteviol glikozidok édesítőszerként használhatóak bizonyos élelmiszereknél. Ezek a növényi eredetű szteviol glikozidok a cukornál sokkal erősebb édesítő hatással bírnak, és lényegében nem tartalmaznak kalóriát.

1000 g gyümölcs, 350 g befőzőcukor, Cukortakarékos, mégis édes és gyümölcsös!

  • Csomagolás mérete: 0.35kg

Összetevők

Cukor, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Édesítőszer (szteviol glikozidok), Pálmaolaj

Allergén információ

  • Tartalmazhat: glutén, tej.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Elkészítés és felhasználás

  • Tippek:
  • • A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe.
  • • Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt.
  • • A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
  • • További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
  • Adagolás:
  • 1000 g gyümölcs (előkészített), 1 tasak Befőzőcukor Sztíviával.
  • Elkészítés:
  • 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
  • 2. Az előkészített gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
  • 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Adalékanyagok

  • Tartalmaz Édesítőszerek

Gyártó címe

  • Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
  • 9241 Jánossomorja,
  • Franck u. 38-40.

Forgalmazó címe

  • Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
  • 9241 Jánossomorja,
  • Franck u. 38-40.

Kapcsolat

  • Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
  • 9241 Jánossomorja,
  • Franck u. 38-40.
  • Receptek, tippek, információk
  • Dr. Oetker Mesterkonyha
  • Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER)
  • www.oetker.hu

Nettó tömeg

350g ℮

Tápérték

Átlagos tápérték 100 g elkészített lekvárban (1000 g gyümölccsel elkészítve***)
Energia: 614 kJ
- 145 kcal
Zsír: 0,3 g
amelyből telített zsírsavak: 0,0 g
Szénhidrát: 33 g
amelyből cukrok: 33 g
Fehérje: 0,7 g
Só: 0,02 g
***Átlagos tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva. -

122954

Adatlap

Márka
Dr.Oetker
Termék Fajta
Zselésítő, Sűrítő
Ízesítő
Íz
- Édes
Sztívia, Stevia
Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
Segédanyag
Édesítő
Speciális Jellemzők (...mentes)
Cukormentes (hoz.ad. cukor nélk.)
Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
350,1 - 500 gr
Vonalkód
5997381354004
Kapcsolódó termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next