Leírás
- Befőzőcukor sztíviával. Zselírozócukor házi befőzéshez cukorral és édesítőszerrel
- 40%-kal kevesebb kalória az elkészített lekvárban**
- **A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítettük. Így gyümölcsösen édes lekvárokat, dzsemeket készíthetünk, melyek a hagyományos, 1:1 gyümölcs-cukor arányú elkészítéshez képest 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaznak.
- Mi a sztívia?
- A sztívia (stevia) eredetileg Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer- és gyógynövény. Intenzív édesítő hatása ott már évszázadok óta ismert. A sztívia leveléből kivont szteviol glikozidok édesítőszerként használhatóak bizonyos élelmiszereknél. Ezek a növényi eredetű szteviol glikozidok a cukornál sokkal erősebb édesítő hatással bírnak, és lényegében nem tartalmaznak kalóriát.
1000 g gyümölcs, 350 g befőzőcukor, Cukortakarékos, mégis édes és gyümölcsös!
- Csomagolás mérete: 0.35kg
Összetevők
Cukor, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Édesítőszer (szteviol glikozidok), Pálmaolaj
Allergén információ
- Tartalmazhat: glutén, tej.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Elkészítés és felhasználás
- Tippek:
- • A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe.
- • Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt.
- • A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
- • További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
- Adagolás:
- 1000 g gyümölcs (előkészített), 1 tasak Befőzőcukor Sztíviával.
- Elkészítés:
- 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
- 2. Az előkészített gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
- 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Adalékanyagok
- Tartalmaz Édesítőszerek
Gyártó címe
- Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
- 9241 Jánossomorja,
- Franck u. 38-40.
Forgalmazó címe
- Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
- 9241 Jánossomorja,
- Franck u. 38-40.
Kapcsolat
- Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.
- 9241 Jánossomorja,
- Franck u. 38-40.
- Receptek, tippek, információk
- Dr. Oetker Mesterkonyha
- Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER)
- www.oetker.hu
Nettó tömeg
350g ℮
Tápérték
Átlagos tápérték | 100 g elkészített lekvárban (1000 g gyümölccsel elkészítve***) |
---|---|
Energia: | 614 kJ |
- | 145 kcal |
Zsír: | 0,3 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,0 g |
Szénhidrát: | 33 g |
amelyből cukrok: | 33 g |
Fehérje: | 0,7 g |
Só: | 0,02 g |
***Átlagos tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva. | - |
122954
Adatlap
- Márka
- Dr.Oetker
- Termék Fajta
- Zselésítő, Sűrítő
Ízesítő - Íz
- - Édes
Sztívia, Stevia - Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Segédanyag
Édesítő - Speciális Jellemzők (...mentes)
- Cukormentes (hoz.ad. cukor nélk.)
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 350,1 - 500 gr
- Vonalkód
- 5997381354004
Kapcsolódó termékek
Értékelések
0.00
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
Kérdések
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek