Leírás
- Szilas kapros savanyúságtartósító 200 g
Két ötliteres savanyúság eltevéséhez
- Csomagolás mérete: 0.2kg
Összetevők
Konyhasó, Mustármag, Tartósítószer (nátrium-benzoát), Koriandermag, Kapormag (min. 1%), Fekete bors, Tört babérlevél
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Elkészítés és felhasználás
- A tasak tartalma két ötliteres üveghez elegendő. Forraljunk fel 4,5 l vizet. Öntsük a forrásban lévő vízhez a tasak tartalmát, és néhány percig együtt forraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd 4 dl 20%-os ecetet (vagy 8 dl 10%-os ecetet) adjunk hozzá. Néhányszor keverjük meg.
- Csemegeuborka: Az alaposan megtisztított, megmosott, lehetőleg nem túlságosan nagy uborkát rakjuk ötliteres tiszta üvegekbe. Falapocskával szorítsuk le. Üvegenként szórjunk bele 10-12 dkg cukrot. A kihűlt lét öntsük rá az uborkákra, ügyelve, hogy a fűszerek egyenletesen osztódjanak el a két üveg között. Ezután megnedvesített celofánnal kössük le az üvegeket.
- Ecetes paprika: Ugyanúgy járjunk el, mint a csemegeuborkánál, de cukrot nem teszünk hozzá.
- Káposztával töltött paprika: A cecei vagy bogyiszlói paprika belsejét kicsumázzuk és enyhén sózott, köménymagozott, csíkra vágott friss káposztával megtöltjük.
Figyelmeztetések
- A Kapros savanyúságtartósító szer használata esetén más tartósítószer alkalmazása esetleg veszélyes lehet, s ezért tilos!
Gyártó címe
- Szilasfood Kft.
- 2143 Kistarcsa
- Nagytarcsai út 6.
Kapcsolat
- Szilasfood Kft.
- 2143 Kistarcsa
- Nagytarcsai út 6.
- Tel.: 28-450-757
- www.szilasfood.hu
Nettó tömeg
200g
Biztonsági információ
A Kapros savanyúságtartósító szer használata esetén más tartósítószer alkalmazása esetleg veszélyes lehet, s ezért tilos!
122962
Adatlap
- Márka
- Szilas
- Termék Fajta
- Savanyító
Tartósító - Íz
- Kapros
- Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Savanyításhoz
Tartósító - Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 100,1 - 200 g
- Vonalkód
- 5997359131316
Kapcsolódó termékek
Értékelések
0.00
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
Kérdések
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek