Sok gyümölcs, kevés cukor
2:1
1000 g gyümölcs + 500 g kristálycukor
Magas gyümölcstartalmú dzsem, lekvár, zselé készítéséhez
Csomagolás
Tasak
Bruttó tömeg: 29 g
Méretek: 141×113×6mm
Összetevők
Dextróz
Étkezési sav (citromsav)
Zselésítő anyag (pektin)
Savanyúságot szabályozó anyag (kálium-citrát)
Tartósítószer (kálium-szorbát)
Növényi zsír
Használati útmutató
Hozzávalók:
1000 g gyümölcs, 500 g kristálycukor
Felhasználási javaslat:
1. Az előkészített gyümölcsöt aprítsa a kívánt méretre, vagy pépesítse és ezután mérjen ki 1000 g-ot.
2. A kimért kristálycukorból vegyen ki három evőkanálnyi mennyiséget, és keverje össze a tasak tartalmával.
3. A gyümölcshöz adja hozzá a keveréket és egy főzőedényben kevergetve melegítse forrásig.
4. Adja hozzá a maradék cukrot, és az oldódástól számított 3-5 percig főzze folyamatos keverés mellett.
5. Az előkészített üvegeket töltse peremig, majd azonnal zárja le, és pár percre állítsa fejre.
Tippek:
- Gyümölcszselé készítésekor 1000 g gyümölcs levét préselje ki, és a továbbiakban a felhasználási javaslat szerint járjon el.
- A jobb zselésedés érdekében javasoljuk, hogy nagyobb mennyiségű gyümölcsöt kisebb adagokban készítsen el. 2-3 adagnyi mennyiségnél ne készítsen nagyobb mennyiséget egy főzőedényben.
- Őszibarack és nektarin eltevésekor javasoljuk, hogy adagonként egy citrom levét adja a kimért gyümölcshöz.
- A kész dzsemet száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolja és felbontás után tartsa hűtőszekrényben.
- A felhasználni kívánt befőttes üvegeket és tetőket alaposan mossa ki, a tetőket áztassa be legalább 15 percig.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Márka
Lucullus
Gyártó / forgalmazó
Szilasfood Kft.
2143 Kistarcsa
Nagytarcsai út 6.
Ügyfélszolgálat
Szilasfood Kft.
2143 Kistarcsa
Nagytarcsai út 6.
Receptek, tippek, termékek:
www.szilasfood.hu
Adatlap
- Márka
- Lucullus
- Termék Fajta
- Tartósító
Zselésítő, Sűrítő - Íz
- - Édes
- Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Tartósító
Zselé - Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 20,1 - 50 gr
- Vonalkód
- 5997359136151