Tejszínhab-stabilizáló, 200 ml tejszínhez
Habfixáló por a tejszínhab állagának javítására, 200 ml folyékony tejszínhez
Összetevők
Porcukor, Módosított burgonyakeményítő, Emulgeálószer: trikalcium-foszfát (E 341)
Nyomokban tejfehérjét és szulfitokat is tartalmazhat.
Receptek
Receptajánlat
Gluténmentes gyümölcsös cupcake
Hozzávalók a tésztához:
1 csésze joghurt, 1 csésze rizsliszt, 1 csésze Haas Natural Étkezési keményítő, 1 csésze ribizli vagy felkockázott eper, 2 tojás, ½ csésze cukor, ½ csésze olaj, 2 tk Haas Natural Sütőpor, 1 csipet só.
Hozzávalók a habhoz: 200 ml tejszín, 1 tasak Haas Natural Habfixáló, 1 ek porcukor. A hozzávalók kiméréséhez 2 dl-es csészét használjunk.
Elkészítés:
A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, majd a külön tálban elkevert lisztet, keményítőt, sütőport, sót. A sima masszába óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt, majd muffinpapírral bélelt sütőformában 190 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben 200 ml tejszínt felkeverünk kevés porcukorral és a Haas Natural Habfixálóval a felhasználási útmutató szerint, majd a kihűlt sütemények tetejére nyomjuk csillagcsöves habzsákból.
Tipp:
A habot könnyedén megszínezhetjük gyümölcsökkel. Ehhez turmixoljunk össze pár szem gyümölcsöt, és az így készült pürét keverjük a habhoz.
Felhasználási javaslat:
1. Felhasználás előtt a tejszínt lehűtjük.
2. Keverőtálba öntjük, beleszitálunk kis mennyiségű porcukrot, és elektromos habverővel előbb alacsony, majd magas fokozaton addig verjük, amíg lágy hab nem lesz belőle.
3. Hozzáadjuk a lágy tejszínhabhoz a Haas Natural Habfixálót, majd addig verjük tovább, míg a kívánt keménységet el nem érjük.