A vanillincukor a hagyományos konyha nélkülözhetetlen eleme, bármely édesség ízvilágát különlegessé teszi, valamint sütemények díszítésére is kiválóan alkalmas. A Haas Natural Vanillincukor gluténmentes, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Az alábbiakban Hunyaddobrai Csaba mesterszakácsunk ad tippeket a vanillincukor minél szélesebb körű felhasználásához.
- Édes mártások ízesítéséhez használjunk Haas Natural Vanillincukrot, illetve befőttek, szószok, lekvárok, sőt kávékülönlegességek és egyes teák ízvilágát is különlegesebbé tehetjük vele. Tejszínhabhoz, sőt forralt borhoz is bátran adhatjuk.
- Nem barnulnak meg az almaszeletek, ha vanillincukorral megszórjuk őket. A cukros alma önmagában is finom csemege.
- Tippek az omlós tészta készítéséhez: A klasszikus omlós tészta alapreceptje: 50 dkg liszt, 30 dkg vaj és 20 dkg kristálycukor, amihez 2 tojást adunk. A tésztát még finomabbá tehetjük, ha a kristálycukor egyharmadát Haas Natural Vanillincukorral helyettesítjük, vagyis kb. 7 dkg vanillincukrot és 13 dkg kristálycukrot használunk.
- Piskóta készítésénél a tojást úgy verjük kemény habbá, hogy a szükséges cukormennyiség 20%-át Haas Natural Vanillincukorral helyettesítjük. Hatása ugyanaz, az íze azonban különlegesebb lesz.
Kapható: Auchan, Tesco, CBA, Coop, Reál
Energiaérték: 1674 kJ (394 kcal)/100 g
Termékösszetevők: cukor, aroma (vanillinkristály)