Bodzaszörp készítése Haas Quittin Bodzaszörp Tartósítóval:
Hozzávalók 4 l szörp készítéséhez: 1 tasak (20 g) Haas Bodzaszörp tartósítószer-keverék, 9-10 fej szép és ép bodzavirág, 3 liter víz, 3 felkarikázott citrom, 1,7 kg cukor, 60 db Haas Teaízesítő tabletta. Elkészítés: Forraljon fel 3 liter vizet 1,7 kg cukorral együtt, és kevergesse (oldódásig). A tűzről levéve adja hozzá a Haas Bodzaszörp tartósítószer-keveréket és a Haas teaízesítő tablettákat, majd ismételten kevergesse oldódásig. Az előzőleg megmosott bodzavirágot tegye egy megfelelő méretű edénybe. (Minél több bodzavirágot teszünk bele, annál intenzívebb lesz a szörp íze). Karikázza fel a jól megtisztított, kimagozott citromot, helyezze a bodzavirágokra, majd öntse rá a kihűlt szirupot. Az edényt fedje le és napfénytől védett hűvös helyen, naponta megkeverve 5 napig hagyja állni. 5 nap elteltével sűrű szűrőn szűrje át. Az előzőleg alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és zárja le. Tetszés szerinti hígításban fogyasztható.