1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Franciaország egyik legnépszerűbb itala válogatott almából, speciális desztillálással készülő almapárlat. Két évig tölgyfahordóban érlelik, melynek hatására íze kellemesen fűszeres, harmonikus lesz. Fogyasztását aperitifként fogyasztva ajánljuk.

Alkoholtartalom: 40% V/V.
Tárolási információ: száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Franciaország

Összetevők:

víz, almapárlat.

Papidoux

Érlelt (legalább 5 évig, tölgyfa hordóban), normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %. Elegáns, jól lekerekített, finom alma jegyekkel.

A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd "le Calvados" lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést.  Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.

5528

Adatlap

Márka
Papidoux Calvados
Íz
Almás
Származási hely
Franciaország
Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
0,5 - 1 liter / db

Megadott referenciák

ean13
4062400123525
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.