EXTRASZŰZ OLÍVAOLAJ
a kiegyensúlyozott táplálkozásért
Az új étkezési szokások részeként érdemes minél több saját készítésű ételt fogyasztanotok, amiben a Floriol támogat titeket. Az új, tudatosabb étrendben pedig jó, ha helyet kap minél több zöldséges fogás is, például ízletes saláták formájában, amihez készíthettek extraszűz olívaolajos öntetet.
A Floriol Extraszűz Olívaolaj közvetlenül az olajbogyókból, kizárólag mechanikai eszközökkel előállított olaj, amely első osztályú alapanyagot biztosít változatos étrendetekhez, újfajta ételeitekhez.
- Közvetlenül olajbogyókból, kizárólag mechanikai eszközökkel előállított első osztályú olívaolaj.
- Kiválóan alkalmas mediterrán jellegű ételek készítéséhez; elsősorban salátákhoz, zöldségekhez, öntetekhez, majonézhez és különböző hideg ételekhez ajánlott.
- Az extraszűz típusú olívaolajat ne hevítsétek, mert nagy szabadzsírsav- és viasztartalma miatt erősen oxidálódik, illetve megég, így az eredmény egy avas ízű, büdös, égett, keserű étel lenne.
- Sötét üvegű csomagolása védi a terméket az oxidációtól, a kupak kialakítása pedig segíti az olaj könnyed, kényelmes kiöntését.
A Floriol termékeket fogyasszátok a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód részeként.
Mit kell tudni az extraszűz olívaolajról?
A mediterrán országok ízvilága rendkívül változatos, de az olívaolaj mindennapi étkezésük részét képezi, legyen szó salátákról, grill húsokról, vagy akár egy ízletes leves elkészítéséről. Az itt élők már évezredek óta ismerik a „folyékony aranynak” is nevezett, karakteres ízéről ismert olajat, mely amellett, hogy minden ételnek sajátos, különleges ízt ad, több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, melyek jótékony hatással vannak az egészségre.
Mindenképpen szükséges szót ejteni a különböző olívaolajokról, illetve azok felhasználásáról. A legismertebb és talán legtöbbet emlegetett típus az extraszűz olívaolaj, mely valóban az étolajok királynője. Különlegessége abban rejlik, hogy az olívabogyókat a közvetlenül szüretelésük után (de legkésőbb 24 órán belül) préselik, így a bogyó megőrzi értékes összetevőit. Ezután az olívaolajat szűrik, annak érdekében, hogy az esetleges mag- vagy gyümölcsmaradványok, egyéb szennyező részecskék, valamint a természetes viaszok egy része ne kerüljön a palackba, így növelve a késztermék eltarthatóságát. Az így készült extraszűz olívaolaj karakteres ízének köszönhetően kiváló alapanyaga salátáknak, önteteknek, de tökéletes egyéb hideg ételek elkészítéséhez is. Sütéshez azonban – nagy szabadzsírsav- és viasztartalma miatt – az extraszűz olívaolaj nem alkalmas, mert ezek a komponensek hevítve erősen oxidálódnak, ill. megégnek; az eredmény avas ízű, büdös, égett, keserű étel lenne.
Az extraszűz olívaolajok természetüktől fogva gazdagok egyszeresen telítetlen zsírsavakban, azonban ennél sokkal fontosabb, hogy néhány természetes összetevőjük igazán különlegessé teszi őket. Ilyen összetevők a polifenolok, melyekből az extraszűz olívaolajok akár 5%-nyit is tartalmazhatnak. A polifenolok igen jó antioxidánsok; jól megkötik az oxidatív szabad gyököket, így védik a vér- és érsejteket a káros oxidációtól.
Gyártó:
Bunge Zrt.
1134 Budapest, Váci út 43.
Központi szám: Tel.: +(36 1) 237-6400, Fax: +(36 1) 239-9647
Általános e-mail cím: info@bunge.hu
Adatlap
- Márka
- Floriol
- Íz
- Oliva
- Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Olivaolaj Extra Szűz
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
- 0,5 - 1 liter / db
- Vonalkód
- 8424536921462