Fasírt - fűszerkeverék
Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Vöröshagyma, Fokhagyma, Paprika, Kömény, Bors, Cayenne bors, Majoranna, Petrezselyem
Nyomokban gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
100 g termékben | |
---|---|
Energia | 804 kJ / 192 kcal |
Zsír | 3,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 23 g |
amelyből cukrok | 6,1 g |
Fehérje | 9,2 g |
Só | 42,0 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Receptek
Fasírt hagymás-mustáros mártással 4 fő részére:
600 g darált sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál Kotányi Fasírt fűszerkeverék, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 db tojás, 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez.Hagymás mustár:2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál csípős mustár, 1 teáskanál akácméz, cayenne bors
Elkészítés:
Keverjük össze a húst a többi hozzávalóval, hagyjuk állni 10 percig, ízlés szerint ízesítsük tovább és formázzunk a masszából kis fasírtokat.Süssük készre serpenyőben olívaolajban, vagy grillen.A mártáshoz blansírozzuk a hagymát sós vízben, majd öntsük le a levét. Keverjük össze a maradék hozzávalókkal, és ízlés szerint fűszerezzük.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.Minőségét megőrzi: (nap/hónap/év) lásd a csomagoláson.
Adatlap
- Márka
- Kotányi
- Íz
- Fasírt
- Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Húsokhoz
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 20,1 - 50 gr
- Vonalkód
- 5995863010219