Mielőtt a rizsből párolt rizs lesz, a hántolatlan szemnek át kell mennie egy áztatási és nagynyomású gőzzel történő feldolgozáson, amelynek során a vitaminok és ásványi anyagok a rizs héjából a szembe jutnak, amelyet végül hántolnak és csiszolnak.
A párolt rizs gömbölyű, laza, nem ragad és nem forr. Ezenkívül a feldolgozás során minőséget nyer, és magasabb tápértékkel rendelkezik, mint a klasszikus fehér rizs.
Összegzés...
Könnyen emészthető • Széleskörű felhasználás
Készítmény
A rizst leöblítjük, és forrásban lévő sós vízbe öntjük (1 csésze rizshez kb. 2,5 csésze víz szükséges). Lefedve, lassú tűzön 17-20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Leöntjük a felesleges vizet és tálaljuk.
- Tárolás: legfeljebb 25 °C hőmérsékleten és legfeljebb 70% relatív páratartalom mellett tárolandó.
- Felhasználhatósági idő: 18 hónap
Összetevők:
rizs
TápanyagokSzámított tápanyagértékek
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 1473
Energia (kcal) : 347
Zsír (g) : 0.7
ebből telített zsírsavak (g) : 0.1
Szénhidrát (g) : 77
ebből cukor (g) : 0.4
Fehérje (g) : 8.4
Só (g) : 0.01
Tárolás
Minőségét megőrzi (nap, hónap, év): lásd a csomagoláson.
Száraz, hűvös helyen tárolandó, max 24°C-on.
Adatlap
- Márka
- Lagris
- Íz
- Rizs
- Forma
- Zacskós
- Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Előfőzött
- Származási hely
- Csehország
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 350,1 - 500 gr
- Vonalkód
- 8594004491213