Főzés 15-20 perc
Ez a fajta rizs kicsi, kerek, gömbölyded szemű és olykor tejrizsnek is nevezik.
Jól felszívja a vizet.
Főzés után puha és könnyű.
A kerekszemű rizs ragadós, ezért főként különböző töltelékek elkészítéséhez használják. Alkalmas puding, rizspüré és más édességek elkészítéséhez.
Kerekszemű rizs. ”A” minőségű
Vetett rizsből (Oryza Sativa L.) készült.
Származási ország kódja:*
*ITA = Olaszország, GRC = Görögország, KHM = Kambodzsa, VNM = Vietnám, MMR = Myanmar
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
| 100 g termékben: | |
|---|---|
| Energia | 1465 kJ/ | 
| 345 kcal | |
| Zsír | 0,6 g | 
| amelyből telített zsírsavak | <0,1 g | 
| Szénhidrát | 77 g | 
| amelyből cukrok | 0,3 g | 
| Fehérje | 7,5 g | 
| Só | <0,01 g | 
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítési útmutató
Tűzhelyen - Szobahőmérsékletű1. Öblítse le a rizst vízzel majd öntse bele forrásban lévő sós vízbe (1 csésze rizshez minimum 2,5 csésze vizet számítva).
2. Főzze lefedett edényben kb. 15-20 percig lassú tűzön, amíg a rizs puha nem lesz.
3. A felesleges vizet szűrje le és tálalja a rizst.
Tárolás
Minőségét megőrzi (nap, hónap, év): lásd a csomagoláson.
Száraz, hűvös helyen tárolandó, max 24°C-on.
Adatlap
- Márka
 - Lagris
 - Íz
 - Rizs
 - Forma
 - Zacskós
 - Származási hely
 - Csehország
 - Kiszerelés - Csomagolási Egység (kg)
 - 0,51 - 1 kg
 - Vonalkód
 - 8594004492876