Hagymás lecsó – 40% paprikával
Összetevők: paprika 40%, ivóvíz, paradicsom-sűrítmény 12%, cukor, vöröshagyma 5%, étkezési só, étkezési sav: citromsav, antioxidáns: aszkorbinsav.
Hőkezeléssel tartósítva.
Tartósítószert nem tartalmaz.
Kiszerelés/nettó tömeg
720 ml/680 g
| Átlagos tápérték 100 g termékben | |
|---|---|
| Energia: | 168 kJ/ 40 kcal | 
| Zsír: | <0,1 g | 
| amelyben telített zsírsavak: | <0,1 g | 
| Szénhidrát: | 8,4 g | 
| amelyből cukrok: | 8,4 g | 
| Rost: | 0,8 g | 
| Fehérje: | 1,1 g | 
| Só: | 1,5 g | 
Receptajánló
Shakshuka morzsolt feta sajttal
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 személy részére:
- 1 üveg Rege Hagymás lecsó
 - 1 ek. olívaolaj
 - 1 csapott tk. őrölt római kömény
 - ½ tk. őrölt koriandermag
 - 1 csipet szárított, morzsolt chili
 - 4-6 tojás
 - 80 g feta sajt
 - 1 marék friss korianderzöld/ petrezselyemzöld
 - frissen őrölt fekete bors
 
Elkészítés:
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat, és ebben pirítsuk illatosra a fűszereket, majd keverjük hozzá a hagymás lecsót. Egy kanállal képezzünk kisebb mélyedéseket a lecsóban, és ebbe üssük a friss tojásokat. Közepes lángon, fedő alatt hagyjuk, hogy a tojások megfőjenek. Akkor igazán élvezetes, ha a sárgájuk kissé lágy marad. Morzsoljunk friss fetát a tetejére, szórjuk meg aprított korianderzölddel, és őröljünk rá frissen némi fekete borsot, ízlés szerint.
Friss pitával kínáljuk.
Tárolás:
Száraz, hűvös, fagymentes helyen tárolandó. Felbontás után hűtve ajánlott tárolni és 2 napon belül felhasználni.
Minőségét megőrzi (nap, hónap, év): a zárófedélen feltüntetett időpontig.
Adatlap
- Márka
 - Rege
 - Termék Fajta
 - Készétel
 - Íz
 - Lecsó
hagymás - Forma
 - Üveges
 - Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
 - Konzerv
 - Származási hely
 - Magyar termék
 - Speciális Jellemzők (...mentes)
 - Tartósítószer nélkül
Vegetáriánus - Kiszerelés - Csomagolási Egység (ml)
 - 500 -750 ml
 - Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
 - 500,1 - 750 gr
 - Vonalkód
 - 5998094543143