800 g húshoz, Gyros fűszerkeverék sütéshez, grillezéshez
Gyorspác gyros fűszerkeverék
Összetevők
Tengeri só, Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma), Őrölt fűszerek (oregano, rozmaring, feketebors, chilipaprika, édeskömény, görögszénamag, kurkuma), Kristálycukor, Fűszerkivonat
Zellert és mustárt felhasználó üzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
100 g termékben | |
---|---|
energia | 548 kJ / 131 kcal |
zsír | 2,5 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,8 g |
szénhidrát | 19 g |
- amelyből cukrok | 9,7 g |
fehérje | 3,8 g |
só | 61,8 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Receptajánlat
Gyros
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé, 2 ek. Gyros gyorspác, 5-6 ek. olaj, arasznyi póréhagyma, 2 paradicsom, arasznyi kígyóuborka, fél cső piros húsú kaliforniai paprika.
A mártáshoz:
2 dl natúr joghurt, só, bors, fél csokor metélőhagyma.
Elkészítés
A csirkemellet a gyorspáccal alaposan bedörzsöljük, az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. Közben a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a mártáshoz valókat pedig jól összekeverjük. A csirkemellet forró serpenyőben oldalanként 4 perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük. Kissé ferdén vékony érmékre vágjuk. Tálaláskor a húst és a zöldségeket készen kapható pitába töltjük, majd a mártással meglocsolva kínáljuk.
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalmát keverjük el 1 dl étolajjal, majd ebben a keverékben forgassuk meg a konyhakész húst. 20-30 percig állni hagyjuk és serpenyőben, sütőben, vagy grillen készre sütjük.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Gyártó / forgalmazó
Ügyfélszolgálat
Szilasfood Kft.
2143 Kistarcsa
Nagytarcsai út 6.
Receptek, tippek, termékek:
www.szilasfood.hu
Adatlap
- Márka
- Lucullus
- Íz
- - Csirke
Grill
Gyros - Forma
- Alutasak
- Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Gyorspác
Húsokhoz - Származási hely
- Magyar termék
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 20,1 - 50 gr
- Vonalkód
- 5997359134621