800 g húshoz
Gyros fűszerkeverék sütéshez, grillezéshez
Összetevők
Étkezési só, Fűszerek (oregánó, rozmaring, chili paprika, curry fűszerkeverék, feketebors), Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma), Dextróz, Babérlevél kivonat.
Allergének
Mustármagot és zellert tartalmazhat.
Átlagos tápértékek
| 100 g termékben | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| energia | 592 kJ / 141 kcal | ||||
| zsír | 1,9 g | ||||
| - amelyből telített zsírsavak | 0,8 g | ||||
| szénhidrát | 23 g | ||||
| - amelyből cukrok | 14 g | ||||
| fehérje | 3,8 g | ||||
| só | 59,4 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Receptajánlat
Gyros
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé, 2 ek. Gyros gyorspác, 5-6 ek. olaj, arasznyi póréhagyma, 2 paradicsom, arasznyi kígyóuborka, fél cső piros húsú kaliforniai paprika.
A mártáshoz:
2 dl natúr joghurt, só, bors, fél csokor metélőhagyma.
Elkészítés
A csirkemellet a gyorspáccal alaposan bedörzsöljük, az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. Közben a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a mártáshoz valókat pedig jól összekeverjük. A csirkemellet forró serpenyőben oldalanként 4 perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük. Kissé ferdén vékony érmékre vágjuk. Tálaláskor a húst és a zöldségeket készen kapható pitába töltjük, majd a mártással meglocsolva kínáljuk.
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalmát keverjük el 1 dl étolajjal, majd ebben a keverékben forgassuk meg a konyhakész húst. 20-30 percig állni hagyjuk és serpenyőben, sütőben, vagy grillen készre sütjük.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Gyártó / forgalmazó
Ügyfélszolgálat
Szilasfood Kft.
2143 Kistarcsa
Nagytarcsai út 6.
Receptek, tippek, termékek:
www.szilasfood.hu
Adatlap
- Márka
- Lucullus
- Íz
- - Csirke
Grill
Gyros - Forma
- Alutasak
- Alapanyag, Termékjellemző, Hatóanyag:
- Fűszerkeverék
Húsokhoz - Származási hely
- Magyar termék
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 20,1 - 50 gr
- Vonalkód
- 5997359137059