Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozó adalékanyagot és mesterséges színezéket
Az olaszországi Emilia Romagna tartományból indult világhódító útjára a lasagne. Számtalan változata közül a darálthússal készülő paradicsomszószos bolognai a legkedveltebb. A doboz lasagne tésztát és bazsalikommal, oregánóval ízesített bolognai mártás alapot tartalmaz. Jó étvágyat!
Nettó tömeg: 205 g e
Lasagne tészta: 125 g
Bolognai mártás alap: 80 g
Összetevők
Lasagne tészta: durumbúzadara, 39% Bolognai mártás alap: 42,5% paradicsompürépor¹, búzaliszt, pálmazsír, keményítő, só, cukor, vöröshagyma¹, fűszerek (fokhagymapor, fűszerpaprika, bors, kurkuma, köménymag, Cayenne-i bors), glükózszirup, sárgarépa¹, hidrolizált kukoricafehérje, aromák, tejfehérje, zöldfűszerek (0,19% oregánó¹, 0,1% bazsalikom¹), ¹Fenntartható gazdaságból
A tészta szóját tartalmazhat.
A bolognai mártás alap zellert, tojást, mustárt, egyéb glutént tartalmazó gabonákat és szóját tartalmazhat.
Az allergén információk az összetevők között találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
100 g termékben | 100 g elkészített ételben | 1 adag** elkészített ételben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|---|
Energia | 1500 kJ / 355 kcal | 616 kJ / 147 kcal | 2255 kJ / 536 kcal | 27% |
Zsír | 5,3 g | 5,9 g | 22 g | 31% |
amelyből telített zsírsavak | 2,4 g | 2,0 g | 7,3 g | 37% |
Szénhidrát | 65 g | 14 g | 51 g | 20% |
amelyből cukrok | 12 g | 4,0 g | 15 g | 17% |
Rost | 5,6 g | 1,0 g | 3,8 g | |
Fehérje | 11 g | 9,2 g | 34 g | 68% |
Só | 2,8 g | 0,70 g | 2,6 g | 43% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal). | ||||
**1 adag = 366 g. A doboz tartalma 3 adaghoz elegendő. |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
A termék származási országa Lengyelország, EU és nem EU származású tésztával és paradicsommal.
Receptek
Elkészítési javaslat:
Javasolt hozzávalók:
25 dkg darált hús
5 dkg sajt
4 dl tej
2 ek. olaj (30 ml)
2,5 dl víz
1. A darált húst pirítsuk meg az olajon. A tasak tartalmát keverjük el a tej és víz keverékében és öntsük a darált húshoz. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd forrástól számított 3-4 percig főzzük.
2. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Amíg melegszik, készítsük elő a lasagne-t: egy kb. 1,5 literes hőálló edény aljára öntsünk kevés szószt, majd helyezzünk egymás mellé 3 lasagne lapot. Ezután rétegezzük a szószt és a lasagne lapokat úgy, hogy a legfelső réteg szósz legyen. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
3. 30 perc alatt süssük készre a lasagne-t az előmelegített sütőben.
Vegetáriánus receptötlet:
A darált hús helyett pirítsunk meg 2 közepes padlizsánt felkockázva, majd lasagne lapok közé szórjunk 300 g morzsolt feta sajtot és 300 g friss spenót.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Minőségét megőrzi a csomagolás oldalán látható hónap végéig (hó/év).
Adatlap
- Márka
- Knorr
- Termék Fajta
- Készétel
Szósz - Íz
- Bolognai
Lasagne
Tészta - Forma
- Zacskós
- Származási hely
- Európai Unió
- Speciális Jellemzők (...mentes)
- Mesterséges Színezék mentes
Vegetáriánus - Kiszerelés - Csomagolási Egység (gramm)
- 200,1 - 350 gr
- Vonalkód
- 5997257351052