Amíg a legtöbb gin gabonából készül, addig a G Vine-hoz szőlőpárlatot használnak pont úgy, ahogy a 13-ik századi Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában a történelem első borókával ízesített szeszeinél. A Cognac régió több évszázados lepárlási hagyománnyal büszkélkedhet, az itt oly elterjedt Ugni Blanc szőlő fajta pedig savtartalma és semleges íze miatt kiválóan alkalmas lepárlásra. A szőlőt szeptemberben szüretelik, préselik, majd borrá alakítják át. Az eredményt oszlopüstökben párolják le, amely után 96,4 térfogat százalékú, semleges szőlőpárlatot nyernek. A hagyományos gin gyártásához használt gabonaszesztől eltérően, ez a szőlőpárlat simább és lágyabb, illetve nagyobb testtel rendelkezik és új ízélményt tartogat. Kitűnő alapot nyújt az ízesítésre szánt növényeknek, hogy megmutathassák valódi tiszta karakterüket.
Illat
Ízletes, édes, virágos, melengető fűszerekkel: kardamom és gyömbér.
Íz
Sima, gyengéd, kerek, füves jegyek virágos és fűszeres hatásokkal keveredve. A szőlővirág aromája az előtérben van, közvetlenül mögötte tapasztalható a boróka, a kardamom és a gyömbér.
Lecsengés
Újra visszajön a virágos íz, és hosszan kitart. Száraz, tiszta, ropogós.
Alkoholtartalom: 40%
Tárolás
Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Adatlap
- Márka
- G Vine
- Íz
- Boróka
Fűszeres
Gyömbér
Virágos - Forma
- Üveges
- Származási hely
- Franciaország
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
- 0,5 - 1 liter / db
- Vonalkód
- 3700209600106