Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t.
A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.
A Blended néven kiadott whisky Japánban - furcsa mód - a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. Nagyon könnyen fogyasztható ital, itatja magát. Sima, könnyed, csokoládés, mézes, gyümölcsös, enyhén tőzeges utóízzel.
Illat
erőteljes tölgy és mandula
Íz
egyszerre édes és fűszeres, erős vaníliás és tölgyes hatások
Lecsengés
az édeskésen fűszeres, a végén füst is érezhető
Alkoholtartalom: 40%
Tárolás
Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Adatlap
- Márka
- Akashi
- Íz
- Fűszeres
Vaníliás - Forma
- Üveges
- Származási hely
- Japán
- Kiszerelés - Csomagolási Egység (ml)
- 350,1 - 500 ml
- Vonalkód
- 4969265703308