1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Az Akashi whiskyt a White Oak Distilleryben készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárlót az Eigashima Shuzo (a 17. század óta működő) cég alapította, amely 1888 óta készít sake-t és shochu-t.

A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon. 

A Blended néven kiadott whisky Japánban - furcsa mód - a malátawhisky mellett melaszból készült szeszt is tartalmazhat, így az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő whiskyt már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készítik. Nagyon könnyen fogyasztható ital, itatja magát. Sima, könnyed, csokoládés, mézes, gyümölcsös, enyhén tőzeges utóízzel.

Illat

erőteljes tölgy és mandula

Íz

egyszerre édes és fűszeres, erős vaníliás és tölgyes hatások

Lecsengés

az édeskésen fűszeres, a végén füst is érezhető

Alkoholtartalom: 40%

Tárolás

Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

WHISKYNET KFT
6009

Adatlap

Márka
Akashi
Íz
Fűszeres
Vaníliás
Forma
Üveges
Származási hely
Japán
Kiszerelés - Csomagolási Egység (ml)
350,1 - 500 ml

Megadott referenciák

ean13
4969265703308
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.