1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Ez a 2000-ben kiadott ital arany majd platina díjat is nyert a szuper-prémium kategóriában a Nemzetközi Rum Fesztiválon.

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

A lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, az érlelési folyamat viszont elkülönítve, magasan fent a hegyekben, 2300 méteren, a vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában történik, ott ahol a hőmérséklet általában 16-17 fok körül mozog.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta italait.

Illat

Bőr, dohány, szenes, melaszos illat.

Íz

Gazdag, telt, csak enyhén édes, dohány, karamell, tölgy, fűszerek.

Lecsengés

Végtelenül hosszú.

Tárolás

Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.

ZWACK UNICUM NYRT
5780

Adatlap

Márka
Zacapa
Termék Fajta
Prémium
Íz
- Édes
Fűszeres
Karamell
Szín
Sötét
Forma
Díszdobozos
Származási hely
Guatemala
Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
0,5 - 1 liter / db

Megadott referenciák

ean13
7401005008610
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.