Gere Pincészet

CSALÁDI GAZDASÁG

A Gere Attila Pincészet története hét generációval ezelőtt kezdődött. A borász ősök azóta örökítik át a felmenőkről utódokra szálló tudást: a vállalkozás életében, ahogy több generációval ezelőtt is, a teljes család részt vesz. A saját birtok termésén túl, a család régóta vásárol is szőlőt alapboraihoz. A családias légkört, a kölcsönös bizalmat így a környék szőlősgazdái is érzik.

„Ugyanolyan falusi ember vagyok, mint voltam, én is ott éltem, itt élek közöttük. Az emberek ezt érzik is. Egyszerű, jó emberek, és ha van egy kis szőlőjük, azt meg fogom venni tőlük. Amit én megígértem, azt tartom is. Megbecsüljük a munkájukat, mert nekem is fontos, hogy jól érezzék magukat a szőlőben.”

KIS HORDÓ, CSÚCSBOROK

Az organikus ültetvényekről származó, tökéletesen érett, kézzel válogatott szőlőalapanyag a ma létező legmodernebb borászati technológiát használó pincészetbe kerül. Az erjedés temperálható acéltartályokban, illetve fakádakban megy végbe. A kíméletes préselés után a borok előbb hagyományos, kiváló minőségű magyar tölgyfahordóban, a letöltést követően pedig palackban érlelődnek tovább. Ettől lesz a Kopar, a Solus és az Attila egyedi, komplex és elegáns, amely megállja a helyét a világ nagyjai között is.

TERROIR

A villányiak sikerrel örökítették át a tradicionális borkészítés hagyományait a 21. századba és váltak a hazai borászati innováció meghatározó alakjaivá. A termőtalaj tisztelete, a szőlőfajok megválasztása, a feldolgozás tisztasága mind sikerrel fejezte ki a termőtájra jellemző illat- és ízjegyeket. Gere Attila ebben is tovább ment, a pincészetben az erjesztést kizárólag a birtokról szelektált, saját élesztőtörzsekkel végzik. Náluk ez is a természetes, egyedi, terroir birtokborok titka.

 

GERE PINCÉSZET

H-7773, Villány, Erkel Ferenc u. 2/a.

Tel/Fax: 06 72 492 839

https://gere.hu

Aktív szűrők