1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Rosé cuvée. A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, hozamkorlátozott Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Néró szőlőből házasított rosé cuvée bor. Gazdag illatok,  málnás, friss gyümölcsös ízek, és a szánkban szétroppanó szőlőszem üdesége jellemzi. Széles, tartalmas szinte ásványosnak tekinthető ez a rozé, mindamellett, hogy friss és gyümölcsös is.

Vörösborok Hajós-Bajai Borvidék

Rozé:

Rozé borokat, mint a világ minden más borvidékén a Koch Borászatban is többféleképpen készítjük.

Amikor a kékszőlő beltartalma, a színezőanyag koncentrációja magas, akkor a szőlőből kipréselt must már tartalmaz akkora mennyiségű színanyagot, hogy a fehérborokhoz hasonlóan kerül erjesztésre, például a Frisch cuvée selection esetében így történik.

Az elterjedtebb módszer, a megrövidített vörösbor erjesztés. A lezúzott szőlőt 6–72 órán keresztül áztatjuk a mustban a tannin kioldása érdekében, úgynevezett macerálásos eljárással. Ezt követően a levet a héjtól elkülönítve erjesztjük.

Sokan a nyár italának tartják. A könnyed testesség, a lendületes savak, és gyümölcsös aromáik miatt valóban illenek is ehhez az évszakhoz.

Rosé fröccs fajták:

A rosé behűtve fröccsként tökéletes frissítő, a nyár ételeinek ízéhez is szépen passzol, de önmagában is remek ital.

A palackok hátsó címkéin élő borhőmérő található! Ezen tételek fogyasztása 11-12 °C-on ideális.

Kisfröccs – egy deci rosé, egy deci szódával,

nagyfröccs – két deci rozé, egy deci szóda,

hosszúlépés – egy deci rosé, két deci szóda,

házmester – három deci rozé, két deci szóda hozzáadásával készül.

A színüket befolyásolja a szőlőfajta, a termőhely adottsága, és természetesen a feldolgozás folyamata is. Lilás-kékes halványrózsaszíntől a közepesen intenzív lazac- vagy narancsos halvány pirosig változhat.

Vörösborok Villányból

Villányi vörösborok már megjelenésükben is tekintélyt parancsolóak, sötét mélyvörös színűek, illat- és zamat gazdagok, bársonyos tannin-tartalmúak, nagy potenciállal és hosszú érlelhetőséggel rendelkeznek.

A borászok egyetértenek, hogy ezek a borok lehetőleg hosszú fahordós érlelést igényelnek, majd azután a palackban is pihenniük kell, így alakulnak ki a tercier aromák amik biztosítják a komplex élményt fogyasztóiknak.

A kitöltést követően is hagyjunk nekik időt, ha szükséges dekantáljuk, nézegessük, élvezzük illatukat, és lassan kortyolgassuk őket!

A Villányi borvidék Magyarország legdélebben fekvő bortermelő területe, az egyedi submeditererán éghajlatnak köszönhetően remek ízű és illatú, tanninban és alkoholban gazdag vörösborok jellemzik az itt termesztett szőlőből készült italokat.

Villányi borvidék rangját  évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy itt a vörösborkészítés tudásának átadása apáról fiúra szállt. A kiváló éghajlati és talajadottságok mellett helyi hagyományok, divat és nem utolsósorban a piac van jelentős hatással a területen készült borok változatos stílusára.

A hagyományos szőlőfajtákhoz tartozik még a Kadarka, a Kékfrankos, a Portugieser, a Petit Verdot vagy a siller bor. A fehér fajták közül a chardonnay, Olaszrizling és az Irsai Olivér is. Északi fekvésű dűlőkben egyre nagyobb területen található meg a hidegebb klímát kedvelő Pinot Noir ültetvény.

Hazai és külföldi borfogyasztók, borszakértők a világ legelitebb bortermő vidékei közé sorolják. A Tokaji Borvidékkel karöltve a hagyományok és az innováció találkozásával olyan borok születnek amik a magyar borok hírnevét hordozzák a világban.

Gyártó, Termelő:

Koch Borászat Kft.


H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu

KOCH BORÁSZAT KFT
5136

Adatlap

Márka
Koch Borászat
Származási hely
Magyar termék

Megadott referenciák

ean13
5999505877154
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.