1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Sötét rubin színe, kellemes illata összhangban van beltartalmi értékeivel. Fiatalos, gyümölcsös száraz kékfrankos vörösbor, amely 15-16 °C-on, magyaros ételekhez, pörköltekhez, fűszeres sültekhez ajánlott.

Ételek

Remek párosítás bárányhúshoz, tökéletesen illik marha- vagy vadételekhez, illetve grillhúsokhoz is.


Évjárat: 2020Alkoholtartalom: : 12,5%

Kategória:

Minőségi Koch Vörösborok

A kékfrankos szőlő

Az egyik legkorábban fakadó rügyei miatt a fagy veszélynek jobban kitett, azonban rendkívűl szívós szőlőfajta. Bogyói vastag héja ezt a tulajdonságát erősíti. Késői érésű, bő termésű, azonban a késői szüretelhetősége ellenére sem rothad. A Kárpát-medencei pinot noir-ként említett jellegzetes szőlő.

Magyarország éghajlata, a termőterületek adottságai tökéletesen megfelelnek a kékfrankos termesztéséhez. Több termőterületen házasítások jelentős alkotóelemeként is alkalmazzák, az Egri és a Szekszárdi Bikavér borok alapja.

A Kékfrankos szőlőfajta termesztése hazánkban reneszánszát éli, a 90-es években sokan divatosabb fajtákra cserélték ültetvényeiket mára azonban visszatérnének hozzá.

Vörösborok Villányból

Villányi vörösborok már megjelenésükben is tekintélyt parancsolóak, sötét mélyvörös színűek, illat- és zamat gazdagok, bársonyos tannin-tartalmúak, nagy potenciállal és hosszú érlelhetőséggel rendelkeznek.

A borászok egyetértenek, hogy ezek a borok lehetőleg hosszú fahordós érlelést igényelnek, majd azután a palackban is pihenniük kell, így alakulnak ki a tercier aromák amik biztosítják a komplex élményt fogyasztóiknak.

A kitöltést követően is hagyjunk nekik időt, ha szükséges dekantáljuk, nézegessük, élvezzük illatukat, és lassan kortyolgassuk őket!

A Villányi borvidék Magyarország legdélebben fekvő bortermelő területe, az egyedi submeditererán éghajlatnak köszönhetően remek ízű és illatú, tanninban és alkoholban gazdag vörösborok jellemzik az itt termesztett szőlőből készült italokat.

Villányi borvidék rangját  évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy itt a vörösborkészítés tudásának átadása apáról fiúra szállt. A kiváló éghajlati és talajadottságok mellett helyi hagyományok, divat és nem utolsósorban a piac van jelentős hatással a területen készült borok változatos stílusára.

A hagyományos szőlőfajtákhoz tartozik még a Kadarka, a Kékfrankos, a Portugieser, a Petit Verdot vagy a siller bor. A fehér fajták közül a chardonnay, Olaszrizling és az Irsai Olivér is. Északi fekvésű dűlőkben egyre nagyobb területen található meg a hidegebb klímát kedvelő Pinot Noir ültetvény.

Hazai és külföldi borfogyasztók, borszakértők a világ legelitebb bortermő vidékei közé sorolják. A Tokaji Borvidékkel karöltve a hagyományok és az innováció találkozásával olyan borok születnek amik a magyar borok hírnevét hordozzák a világban.

Gyártó, Termelő:

Koch Borászat Kft.


H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu

KOCH BORÁSZAT KFT
125426

Adatlap

Márka
Koch Borászat
Származási hely
Magyar termék
Vonalkód
5999505877895
Kapcsolódó termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next