Koch Kékfrankos Rozé
Korszerű reduktív technológiával készített, friss és gyümölcsös közepesen testes 100% kékfrankos rozébor.
Igazi rózsszínű bor, íllatában szamócás, málnás gyümölcsösség jelentkezik, ízében játékos gyümülcsös, leginkább a roppanó szőlőszem üdeségét lehet érezni.
Fogyasztását 10-12 °C-on ajánljuk, felvágottak, halételek és könnyű fogások remek párosítása.
Ár/érték összevetésben verhetetlen Hajós-Bajai, gyümölcsös enyhén könnyed rosé, bármikor iható és szerethető bisztróbor. Beszélgetésekhez, fröccsözéshez, lazuláshoz és felpörgéshez is tökéletes társ. Az a fajta rozébor amiből kell tartanunk otthon pár palackot magunk és barátaink számára.
Cikkszám: b35Évjárat: 2021Alkoholtartalom: : 11,5%
Kategória:
A Kékfrankosról röviden
A roséink között nagyon közkedvelt tétel. A Kékfrankos szőlőből egyre több borászat készít remek rozékat a fogyasztók legnagyobb örömére. A Hajós-Bajai Borvidék, talaja, a napsütés éves mennyisége tökéletes a szőlőfajta igényeinek.
Rozé:
Rozé borokat, mint a világ minden más borvidékén a Koch Borászatban is többféleképpen készítjük.
Amikor a kékszőlő beltartalma, a színezőanyag koncentrációja magas, akkor a szőlőből kipréselt must már tartalmaz akkora mennyiségű színanyagot, hogy a fehérborokhoz hasonlóan kerül erjesztésre, például a Frisch cuvée selection esetében így történik.
Az elterjedtebb módszer, a megrövidített vörösbor erjesztés. A lezúzott szőlőt 6–72 órán keresztül áztatjuk a mustban a tannin kioldása érdekében, úgynevezett macerálásos eljárással. Ezt követően a levet a héjtól elkülönítve erjesztjük.
Sokan a nyár italának tartják. A könnyed testesség, a lendületes savak, és gyümölcsös aromáik miatt valóban illenek is ehhez az évszakhoz.
Rosé fröccs fajták:
A rosé behűtve fröccsként tökéletes frissítő, a nyár ételeinek ízéhez is szépen passzol, de önmagában is remek ital.
A palackok hátsó címkéin élő borhőmérő található! Ezen tételek fogyasztása 11-12 °C-on ideális.
Kisfröccs – egy deci rosé, egy deci szódával,
nagyfröccs – két deci rozé, egy deci szóda,
hosszúlépés – egy deci rosé, két deci szóda,
házmester – három deci rozé, két deci szóda hozzáadásával készül.
A színüket befolyásolja a szőlőfajta, a termőhely adottsága, és természetesen a feldolgozás folyamata is. Lilás-kékes halványrózsaszíntől a közepesen intenzív lazac- vagy narancsos halvány pirosig változhat.
Gyártó, Termelő:
Koch Borászat Kft.
H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu
Adatlap
- Márka
- Koch Borászat
- Származási hely
- Magyar termék
- Vonalkód
- 5999505875273