Olasz Módi Cuvée
Olaszos temperamentumában a friss gyümölcsösség, és vibráló savak jellemzik. Stílusában könnyed, mégis izgalmasan jellegzetes, mert magában hordozza a mediterrán életérzést. Olaszrizling és rajnai rizling fehérbor házasítása.
Kóstolási jegyzet
Közepes citromsárga színű bor sokrétűen intenzív illattal.
Rajnai Rizling és Olaszrizling házasítása, amelynek eredménye egy igazán különleges bor a két szőlőfajta legkiválóbb aromáival.
A bor illata az orchideát, rezedát és a mandulavirágot idézi, amelyet kifejezetten pikánssá tesz a rajnai rizlingre jellemző finom petrolosság.
Ízben az ősz színei tárulnak a szemünk elé: érett őszibarack, csonthéjas gyümölcsök, és rózsalekvár.
A bor közepesnél nagyobb testű, némi maradékcukorral, amely szépen harmonizál a kakukkfűvel és a mandulás lecsengéssel.
A bor tökéletesen mutatja be a házasítás művészetét, két nemes, de egymástól különböző szőlőfajta segítségével.
Roston csirkemell filé, zöld olajjal és párolt zöldségekkel.
(Evans Victoria, 2020-as magyar sommelier bajnok)
Évjárat: 2020Alkoholtartalom: : 12,5%
Kategória:
Egy pohár bor az egyik legkedveltebb ital az ízletes ételek mellé. A fehérborokat minden asztalnál élvezik, és nagy választékban készülnek. Értékelje és élvezze a Magyar borászatok kedvenc termékeit, de kóstolja őket tovább. Sokféleségük sokféle ízélményt kínál, minden árnyalat megmozgatja és újból meglepi az ízlelőbimbóit.
Az ideális ivási hőmérsékleti tartomány 6-14 Celsius-fok között van. A félszáraz és édes fehérek 6-10 fokosak legyenek, a friss és meglehetősen száraz fehérborokat 9-11 fokon fogyaszthatjuk. Az érett és testes borok 11-14 fokon adják ki ízűk és illatuk legjavát.
A fehérborok készítésének alapja a jó minőségű érett fehérszőlő. A szőlőszemekből kipréselt mustból, a bogyóhéjtól elkülönítve erjesztett ital. Megjelenésben a világos zöld, és sárga színtől az aranysárgáig terjedhet. A friss ropogósság jellemző a pincészet fehér palettájára, azért találhatunk nagytestű, magas alkoholtartalmú, száraz, félszáraz, de még édes termékeket is. A borász filozófiája is nagymértékben befolyásolja a késztermék tulajdonságait.
A borok többnyire szárazak, de sok édes és desszertbor (pld. Tokaji Aszú, jégbor, késői szüretelésű) is létezik. A maradék cukor meghatározó a bor íze szempontjából. A 9 g/l-nél nagyobb maradékcukrot tartalmazó borok a félszáraz borok közé tartoznak, 18 g/l-től édes borról beszélünk.
Jellemzően étkezés előtti aperitifként, desszertként és frissítő italként is kedvelt az étkezések közötti időszakokban. A fehérborok alkalmasak aromájuk és savasságuk miatt főzéshez, a húsfélék és egyéb ételek lágyítására is.
A Magyar sajátos fehér borfogyasztás egyik közkedvelt formája a fröccsként történő italozgatás, ki több, ki kevesebb szódával szereti. Azonban tisztán kortyolgatva élvezhetjük ki igazán ízeiket.
A Koch Borászat összes friss és ropogós, vagy nagy testű tekintélyes fehérbora megtalálható és rendelhető az online webshopban. Chardonnay, Cserszegi Fűszeres, Irsai Olivér, Bácska (Ister), Castellum (Pannonija) pezsgő, bioborok, kései szüretelésű, Sauvignon Blanc, Rajnai és Olaszrizling cuvée, stb. Mindegyik fehérborban más és más jegyeket fedezhetünk fel, ugyanabból a szőlőfajtából készült különböző tételeket kóstolhatunk. Ízüket befolyásolja a termőhely, az esetleges terméskorlátozás és a borkészítés stílusa is.
A Hajós-Bajai borvidék csodálatos pincesorai és szőlőtermesztési szempontból tökéletes klímája miatt tradíció itt a borászat. A talaj remek adottságai a fehér- és kékszőlők termesztésének is kedvez, és ebből fakadóan remek fehér superior bortípusok készülnek a borvidék teljes területén. A Borotai szőlőbirtok területein rezisztens szőlőfajták telepítésével jelentős mértékű bio szőlő termelés valósult meg.
Gyártó, Termelő:
Koch Borászat Kft.
H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu
Adatlap
- Márka
- Koch Borászat
- Származási hely
- Magyar termék
- Vonalkód
- 5999505870513