A BORRÓL
A Lajvér patak völgye sajátos mikroklímájának, egyedülálló, löszben gazdag talajadottságainak és déli fekvésű szőlőteraszainak köszönhetően
a Szekszárdi Borvidéken belül is kuriózumnak számít. A kiváló alapokhoz nekünk már csak maximalizmusunkat kellett hozzátennünk, hogy megszülethessen ez a Bikavér. A végeredmény önmagáért beszél – illatban érett piros bogyós gyümölcsök, meggy, hibiszkusz és édes fűszeresség jelenik meg. Kortyban elegancia, közepes intenzitás, harmonikus savszerkezet és kerek tanninok jellemzik.
Hogyan készül?
Kézi fürt- majd bogyóválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés fajtánként, majd az erjesztést követően a fajták 12 hónapig tartó érlelést kapnak tölgyfahordóban. Külön érlelés után házasítjuk megtalálva a legjobb íz- és illatharmóniát.
Miből van?
80% Kékfrankos
5% Merlot
7% Kadarka
8% Cabernet Franc
Alkohol: 13,5%
Gyártó, Termelő:
LAJVÉR BORHÁZ KFT
CÍM
7121 Szálka, 07/28 HRSZ
Iroda
Hétköznapokon 07:00-15:30 között
+36 74 509 524
info@lajverwine.com