1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Koch Organic biobor -Castellum

Biobor (Minősített)

“ Boldog, szabadon növő, új, innovatív castellum szőlőből készítettem ezt az organikus fehér biobort, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal, mindennemű vegyszer, és adalék nélkül.”

Koch Csaba

Reduktív acéltartályos erjesztést és érlelést követően, palackozás előtt további 6 hónapig finomseprőn érleltük első töltésű zempléni fehérboros tölgyfahordókban. 

Evans Victoria, 2020-as magyar sommelier bajnok kóstolási jegyzet: 

Halvány fehér színnel és zöld színű széllel mutatkozik be ez az elképesztő, organikus biobor.

Füves, csalános, zöldfűszeres illat bodzával és fehér húsú almával. Illat együttese a tavaszt és a napfényt idézi fel a fogyasztó számára.

Kortyolva az ízben minden illat jegy visszaköszön, de kiegészül egy rendkívül intenzív frissen préselt baracklé ízvilágával. A barack mellé egy gazdag fűszeresség és egy virágos kert egésze is betársul. Percek múlva ahogy nyílik a bor, a nektarin és a citrom is megjelenik.

Tökéletes választás a gyümölcsös és könnyed testű borok kedvelőinek, akik értékelik a komplexitást. 

A 2021-es kiegyensúlyozott és nagy potenciállal rendelkező évjáratból származó kitűnő, adalék és vegyszermentes biobor.

Biobor és étel párosítás

Aperitifnek, délutáni borozásokhoz is remek, de ételek mellett teljesedik ki igazán.

Egy Sous vide csirke mellé, barackos körettel vagy karfiol pürével. A halak mellé is kitűnő: frissessége illik a pontyhoz és a harcsához is.

Négy év kemikália-mentes szőlőtermesztés, a művelés során kizárólagosan természetes anyagok felhasználásával és a tökéletes levél-fürtarány elérése érdekében a tudatos "zöldmunka" végzéssel értük el, hogy a biobor fogyasztása során a természet ízét érezze annak fogyasztója. A szőlészetben Koch Csaba által fejlesztett szőlőtermesztési technológia alkalmazásával, hagyjuk szabadon nőni a szőlőt, nem kényszerítjük drótok közé, nem is csonkázzuk. Az eredmény pedig a boldog, a napfényt a lehető legnagyobb százalékban hasznosító szőlőtőke.

Ökológiai rendszerben termesztett szőlő

Az előírásoknak megfelelően az organikus szőlőtermesztésben nem alkalmazunk szintetikusan előállított növényvédő szereket, hormonális és terméskötődés fokozó anyagokat, műtrágyákat. A növények védelmében csakis a természet adta anyagokat használunk, ilyenek a teljesség igénye nélkül: réz, kén, vízüveg, kőporok, növényi kivonatok stb. A szerves trágyázás elsődlegesen érett szarvasmarhatrágyával és pillangós zöldtrágya aláforgatásával történik.

A szőlő feldolgozása (borkészítés) is csak természetes anyagok felhasználásával valósul meg.

A Castellum szőlő

A rezisztens interspecifikus fehérszőlő-fajta Szerbiában Panonija néven került regisztrálásra. Folyamatosan kiegyenlítetten jól terem, termésbiztonsága kiemelkedő. Közepes érési idejű. Minősége kielégítő, lelágyulásra nem hajlamos. Diszkrét aromájú bora harmonikus összetételű. Peronoszpórával, lisztharmattal szemben ellenálló, rothadásra nem hajlamos. Középerős növekedésű, rövidcsapos metszéssel is termeszthető.

Gyártó, Termelő:

Koch Borászat Kft.


H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu

KOCH BORÁSZAT KFT
123947

Adatlap

Márka
Koch Borászat
Ital Fajta
Biobor
Castellum
Származási hely
Borota
Speciális Jellemzők (...mentes)
Bio
Vonalkód
5999505877505
Kapcsolódó termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next