1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

A villányi Cabernet Franc ültetvényünk kiváló fekvése, és a gondos fürtválogatás miatt a szőlő a legmagasabb minőségű volt, melyből a bor kisfahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé.

Kategória:

Vörösborok Hajós-Bajai Borvidék

A Cabernet Sauvignon szőlőről

A cabernet sauvignon vörösborok a világelsők között említett fajták közé sorolhatók.  Nemzetközi viszonylatban a legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő. A világ legtöbb borvidékén termesztik, és készítenek belőle bort. Jól házasítható a Merlot, a Syrah, a Cabernet Franc és a Malbec borokkal. Önállóan általában "kemény" ezért szükséges a jobb egyensúly elérése érdekében lágyabb borokkal elkészíteni a cuvée-t. Olyan esetben amikor a sauvignon aránya kisebb, akkor a test és a csersavasság növelése a cél.

Szereti a melegebb területeket, késői érése miatt szükséges is, mert a nem teljes érettség elérése előtt szüretelt terméséből meglehetősen éles, szárító érzetű bort ad.

A különböző talajokhoz szépen képes alkalmazkodni, vízigénye közepes. Vaskos, csersavas, színanyagban gazdag héja miatt, a rothadásnak ellenáll, lisztharmatra érzékeny.

Vörösborok Villányból

Villányi vörösborok már megjelenésükben is tekintélyt parancsolóak, sötét mélyvörös színűek, illat- és zamat gazdagok, bársonyos tannin-tartalmúak, nagy potenciállal és hosszú érlelhetőséggel rendelkeznek.

A borászok egyetértenek, hogy ezek a borok lehetőleg hosszú fahordós érlelést igényelnek, majd azután a palackban is pihenniük kell, így alakulnak ki a tercier aromák amik biztosítják a komplex élményt fogyasztóiknak.

A kitöltést követően is hagyjunk nekik időt, ha szükséges dekantáljuk, nézegessük, élvezzük illatukat, és lassan kortyolgassuk őket!

A Villányi borvidék Magyarország legdélebben fekvő bortermelő területe, az egyedi submeditererán éghajlatnak köszönhetően remek ízű és illatú, tanninban és alkoholban gazdag vörösborok jellemzik az itt termesztett szőlőből készült italokat.

Villányi borvidék rangját  évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy itt a vörösborkészítés tudásának átadása apáról fiúra szállt. A kiváló éghajlati és talajadottságok mellett helyi hagyományok, divat és nem utolsósorban a piac van jelentős hatással a területen készült borok változatos stílusára.

A hagyományos szőlőfajtákhoz tartozik még a Kadarka, a Kékfrankos, a Portugieser, a Petit Verdot vagy a siller bor. A fehér fajták közül a chardonnay, Olaszrizling és az Irsai Olivér is. Északi fekvésű dűlőkben egyre nagyobb területen található meg a hidegebb klímát kedvelő Pinot Noir ültetvény.

Hazai és külföldi borfogyasztók, borszakértők a világ legelitebb bortermő vidékei közé sorolják. A Tokaji Borvidékkel karöltve a hagyományok és az innováció találkozásával olyan borok születnek amik a magyar borok hírnevét hordozzák a világban.

Gyártó, Termelő:

Koch Borászat Kft.


H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu

KOCH BORÁSZAT KFT
123949

Adatlap

Márka
Koch Borászat
Ital Fajta
Cabernet Franc
Származási hely
Magyar termék
Vonalkód
5999505870544
Kapcsolódó termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next