1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Korszerű technológiával készített, fajtajelleges, ízben és zamatban gazdag, harmonikus fehérbor. 11-12 °C-ra hűtve fogyasztását főtt, párolt húsokhoz, sültekhez sós tésztákhoz ajánljuk. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések kiváló kísérője. Minőségi közepesen testes száraz Chardonnay.

Egy pohár bor az egyik legkedveltebb ital az ízletes ételek mellé. A fehérborokat  minden asztalnál élvezik, és nagy választékban készülnek. Értékelje és élvezze a Magyar borászatok kedvenc termékeit, de kóstolja őket tovább. Sokféleségük sokféle ízélményt kínál, minden árnyalat megmozgatja és újból meglepi az ízlelőbimbóit.

Az ideális ivási hőmérsékleti tartomány 6-14 Celsius-fok között van. A félszáraz és édes fehérek 6-10 fokosak legyenek, a friss és meglehetősen száraz fehérborokat 9-11 fokon fogyaszthatjuk. Az érett és testes borok 11-14 fokon adják ki ízűk és illatuk legjavát.

A fehérborok készítésének alapja a jó minőségű érett fehérszőlő. A szőlőszemekből kipréselt mustból, a bogyóhéjtól elkülönítve erjesztett ital. Megjelenésben a világos zöld, és sárga színtől az aranysárgáig terjedhet. A friss ropogósság jellemző a pincészet fehér palettájára, azért találhatunk nagytestű, magas alkoholtartalmú, száraz, félszáraz, de még édes termékeket is. A borász filozófiája is nagymértékben befolyásolja a késztermék tulajdonságait.

A borok többnyire szárazak, de sok édes és desszertbor (pld. Tokaji Aszú, jégbor, késői szüretelésű) is létezik. A maradék cukor meghatározó a bor íze szempontjából. A 9 g/l-nél nagyobb maradékcukrot tartalmazó borok a félszáraz borok közé tartoznak, 18 g/l-től édes borról beszélünk.

Jellemzően étkezés előtti aperitifként, desszertként és frissítő italként is kedvelt az étkezések közötti időszakokban. A fehérborok alkalmasak aromájuk és savasságuk miatt főzéshez, a húsfélék és egyéb ételek lágyítására is.

A Magyar sajátos fehér borfogyasztás egyik közkedvelt formája a fröccsként történő italozgatás, ki több, ki kevesebb szódával szereti. Azonban tisztán kortyolgatva élvezhetjük ki igazán ízeiket.

A Koch Borászat összes friss és ropogós, vagy nagy testű tekintélyes fehérbora megtalálható és rendelhető az online webshopban. Chardonnay, Cserszegi Fűszeres, Irsai Olivér, Bácska (Ister), Castellum (Pannonija) pezsgő, bioborok, kései szüretelésű, Sauvignon Blanc, Rajnai és Olaszrizling cuvée, stb. Mindegyik fehérborban más és más jegyeket fedezhetünk fel, ugyanabból a szőlőfajtából készült különböző tételeket kóstolhatunk. Ízüket befolyásolja a termőhely, az esetleges terméskorlátozás és a borkészítés stílusa is.

A Hajós-Bajai borvidék csodálatos pincesorai és szőlőtermesztési szempontból tökéletes klímája miatt tradíció itt a borászat. A talaj remek adottságai a fehér- és kékszőlők termesztésének is kedvez, és ebből fakadóan remek fehér superior bortípusok készülnek a borvidék teljes területén. A Borotai szőlőbirtok területein rezisztens szőlőfajták telepítésével jelentős mértékű bio szőlő termelés valósult meg.

Gyártó, Termelő:

Koch Borászat Kft.


H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu

KOCH BORÁSZAT KFT
123950

Adatlap

Márka
Koch Borászat
Ital Fajta
Chardonnay
Származási hely
Magyar termék
Vonalkód
5999505875266
Kapcsolódó termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next