1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Francia Módi Cuvée vörösbor

Testes vörösbor

A Francia borok finom méltósága és szenzációs harmónia jellemzi ezt a vörösbort. Stílusa gyümölcsös és finoman bársonyosan telt. Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon cuvée.

Kóstolási jegyzet:

"Ez a Merlot alapú házasítás kiemelkedő eleganciával és harmóniával rendelkezik. Testes vörösbor, ám mégis jóivású, gyümölcsös tétel. Kóstolásakor meggy, áfonya, csokoládé jelenik meg, s a 8 hónapos hordós érlelésből származó fűszeresség és tanninok teszik igazán kerekké. Számomra a legkedvesebb villányi házasításunk, melyet bátran ajánlok a kóstolók során fiataloknak is. 2018-ban a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem kitüntető címeit is kiérdemelte."

/Koch Pálma/ 

Francia borkészítési stílus

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot házasítás francia módi mintára készítve.  A köztudat sokszor testes és nagy borokra gondol a francia szó hallatán, holott a Bordeaux-i borvidéken készített borok többsége közepes testű, jóivású és fogyasztóbarát. Ez a cuvée pedig tökéletesen hozza a francia borkészítési stílus legkiválóbb jegyeit. Feketecseresznye, cassis likőr, feketeribizli, medvecukor és negro illat halvány fűszerekkel a háttérben. 

Egyszerre hűvös és lágy stílusú, közepes savakkal és közepes tanninokkal. A három nagy Bordeaux-i kékszőlő fajta házassága egy nagyon szép egyensúlyú borban öltött testet.

Ízvilága is megjeleníti mindegyik fajtát a borsos, paprikás, füstös, dohányos, hamus, kávés és medvecukros jegyeken keresztül. Mindhárom francia fajta a Villányi borvidéken is a szép arcát mutatja, különösen a jó évjáratokban.

Borókás őz sült mellé vagy kávés Galambmell mellé is tökéletes borválasztás.

Cuvée (küvé)- azaz Házasítás

A házasítás többféleképpen történhet aszerint, hogy mi a cél és persze a világ melyik borvidékén készül, mert a házasításokat általában törvények vagy területi szabályok írhatják elő. Minimum kettő, de akár több fajta szőlőből készült borok egyesítése esetén beszélhetünk küvé borokról.

1. Már a szőlőt a kívánt arányban szüretelik és préselik össze, tehát már a must több szőlő levéből áll. Különböző dülőkről is szokás keverni a termés minőség kiegyenlítése céljából.

2. A kész vagy már érlelés alatt álló bortételeket házasítanak különböző arányban. A cél általában a fajták tulajdonságainak ötvözése egy magasabb minőségű bor elkészítésének érdekében. 

Magyarországon a legismertebb házasítás az Egri bikavér, a Kékfrankos, a Cabernet-k, a Merlot és a Zweigelt tulajdonságait egyesíti. 

Gyártó, Termelő:

Koch Borászat Kft.


H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu

KOCH BORÁSZAT KFT
123954

Adatlap

Márka
Koch Borászat
Ital Fajta
Cuvée
Származási hely
Villány
Vonalkód
5999505877185
Kapcsolódó termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next