Snow Wine édes fehérbor
Desszertbor - édes fehér hóbor
A tél közeledtével november végén kézzel szüretelt, kíméletesen feldolgozott és kis tölgyfahordóban érlelt fehér desszertbor. Mazsolás, gyümölcsös illata és íze nem mindennapi élmény. Fogyasztása 11-22 C-on ajánlott, desszertek remek kísérője.
Snow Wine (Hóbor) desszertbor
A bor alapanyaga a késői szüretelésű Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres szőlő. A Szüret kora télen történik, így már legalább egyszer havazás vagy fagy is érintette a gyümölcsöt, a neve is ezért hóbor.
A hideg hatására a szőlő vizet veszít, a savak és cukrok koncentrálódnak a bogyókban, ebből az alapanyagból születik ez a különleges alkalmakra ajánlott természetes édes fehérbor.
Fogyasztását süteményekhez, desszertekhez, sajtokhoz javasoljuk.
Természetes édes hóbor készítése
A tőkén hagyott sérülésmentes fürtök egy gombafajta (Botrytis cinerea) fertőzés következtében nemes rothadásnak indulnak (aszúsodás). A hideg időjárás, a fagy érintettség a vízvesztést tovább fokozza. A töppedés során növekszik a bogyó sav és cukortartalma, víztartalma pedig csökken. A teljes glükóz-tartalom is csökken, mert annak egy része átalakul glicerinné és savvá.
A kipréselt must cukorfoka annyira magas, hogy teljesen nem képes átalakulni, így egy idő után a forrás megáll. A maradék cukortartalom miatt természetes édes-bor keletkezik.
A végeredmény magas savtartalmú, harmonikus, összetett és hosszú lecsengésű desszertbor, amely a hordós érlelés következtében válik igazán prémium minősséggé.
Gyártó, Termelő:
Koch Borászat Kft.
H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu
Adatlap
- Márka
- Koch Borászat
- Ital Fajta
- Cserszegi fűszeres
- Származási hely
- Hajós-Baja
- Vonalkód
- 5999505871015