Élénk, vibráló savait a frissen szedett meggy gyümölcsössége testesíti meg érintésnyi csokoládéval kiegészülve. Művészi címkével ellátott száraz, prémium vörösbor.
Egyik legkedvesebb fajtánk a kékfrankos. Élénk, vibráló savait a frissen szedett meggy gyümölcsössége testesíti megérintésnyi csokoládéval kiegészülve. Szerethető, szomjoltó bor a fajta szerelmeseinek.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Díjak:
55. Villányi Borverseny 2024: Aranyérem
Gilbert and Gaillard International Challenge 2024: Aranyérem
VinAgora 2024: Aranyérem
ÉVJÁRAT | 2022 |
STÍLUS | Könnyedebb vörösbor |
ÉTELPÁROSÍTÁS | Fűszeres ételek |
ŰRTARTALOM | 0.75L |
ALKOHOL | 12.82v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Mandolás dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Kékfrankos |
BORKÉSZÍTÉS | Az erjesztés zárt tartályban történt, napi két rövid körfejtéssel. A héjon tartás és az erjesztés 12 napig tartott. Az érlelés 10%-ban 500 literes, magyar tölgyből készült hordókban történt, 90%-a pedig ászokhordóban. 12 hónapos érlelés után hordókat házasítottuk, derítettük majd palackoztuk a bort. |
ÉVJÁRAT | A 2022-es évben a virágzás a megszokottnál később indult el. A magas hőmérséklet hatására a hajtásnövekedésben a szőlő behozta a lemaradását. A nyári időszakban a kevés csapadék és a sok napsütés hatására a bogyók mérete kisebb volt a megszokottnál, azonban az érés folyamata sokkal gyorsabban zajlott le. Növényvédelmi szempontból nagyon kedvező volt az évjárat. Az aszálykár tünetei az idősebb ültetvényeinkben és a jobb fekvésű dűlőinkben kevésbé jelentkeztek, de természetesen itt közrejátszanak a fajták, illetve a klónok tulajdonságai is. Fokozott jelentőséggel bírt a helyes szüreti időpont megválasztása, melynek eredményeképpen alkoholban nem túlzó, friss és gyümölcsös borok születtek az évjáratból. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET |
16-17˚C |
Ajánljuk fűszeres, de nem túl nehéz húsételekhez, vagy akár magában, kis kortyokban, elmerengve,csak úgy a kékfrankos kedvéért.
Tárolás
Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Adatlap
- Márka
- Vylyan
- Ital Fajta
- Kékfrankos
- Forma
- Üveges
- Származási hely
- Magyar termék
Villány - Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
- 0,5 - 1 liter / db
- Vonalkód
- 5996429008763