MONTENUOVO CUVÉE 2021
Művészi címkével ellátott, klasszikusan elegáns és nemes karakterű, prémium száraz vörösbor, mely a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
Emlékezetes, ritka karakter. Palackozása után néhány hónappal aranyérmet nyert egy nemzetközi versenyen. Egyensúlya a sav-tannin-alkohol háromszögön nyugszik, egyik sem uralkodik, mindegyik harmonikus. Ízvilágát kóstoláskor a borsos fűszeresség, a frissen összenyomott sötétbogyós erdei gyümölcsök és érintőlegesen a kakaó por jellemzik. Élénk és élő, de hosszú és mély is egyszerre. Érlelhető, szerintünk nagy potenciállal bír.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
ÉVJÁRAT | 2021 |
STÍLUS | Testes vörösbor |
ÉTELPÁROSÍTÁS | Sültek |
ŰRTARTALOM | 0.75L |
ALKOHOL | 14.33v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Gombás dűlő, Mandolás dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc, Syrah, Merlot |
ÉVJÁRAT | A 2021-es évjárat szokatlanul hűvös tavaszát bőséges nyári napsütéses időszak követte. Ez behozta a szőlő fejlődésbéli elmaradását, így a szüreti időpontok a „régi időket” idézték. A nyári meleg és a mérsékelt csapadék kellemes aromaanyagok kialakulását tette lehetővé. A napsütéses szeptembert követő hűvösebb októberi időjárás hozzájárult az élénkebb savak kialakulásához, ami lendületes, vibráló borokat eredményez majd ebből az évjáratból. |
BORKÉSZÍTÉS | A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt. 14-24 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 12 hónapig tartott, 80% -uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 15 -16˚C |
Az ételpárosítások terén igazi Jolly Joker,hiszen a bor maga is összetett ízvilágú éssokrétű.Jól passzol nehezebb sültekhez, vagyakár egy fűszeres zöldségraguhoz is.
Tárolás
Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Adatlap
- Márka
- Vylyan
- Ital Fajta
- Cuvée
- Forma
- Üveges
- Származási hely
- Magyar termék
Villány - Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
- 0,5 - 1 liter / db
- Vonalkód
- 5996429008992