Friss gyümölcsök, ropogós, lendületes buborékok, és nagyon finom ízélmény
jellemzi a Juhász pincészet tankpezsgőjét. Ünnepléshez, könnyed fogásokhoz,
koktélokhoz, vagy csak egy kellemes beszélgetés mellé is remek választás.
Fogyasztását 6-8 °C-on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást
követő 1-1,5 éven belül.
Fajtaösszetétel:
Müller-Thurgau, Chardonnay
A Juhász Pincészet borkészítési eljárása:
Az alapbor készítésekor bogyózás, zúzás, préselés történik. Majd musttisztítás
flotációval és irányított erjesztés 10 °C-on fajélesztő használatával. Az alapbort a
második erjesztéshez mustsűrítményünkkel 25 g/l-re visszaédesítjük és
tankpezsgőként elkészítjük. Végül szűréssel, hidegkezeléssel előkészítjük a
palackozásra.
Évjárat jellemzői:
A 2020-as évjárat kiemelkedő volt a fehér szőlők, így a pezsgő alapanyagok
esetében is. Nálunk a csapadékosan induló nyarat forró, hosszú vénasszonyok
nyara követte, amelynek köszönhetően a fehérboraink alapanyagai tökéletes
érettségi állapotban érkeztek be pincészetünkbe a további feldolgozásra
Gyártó, Tremelő:
Juhászvin Kft.
3300 Eger, Kőlyuki Pincesor 35.
Titkárság, Értékesítés: +36 70 365 8239, +36 70 633 1825
Email: info@juhaszvin.hu
Adatlap
- Márka
- JuhászVin
- Ital Fajta
- Chardonnay
- Szín
- Fehér
- Származási hely
- Eger
- Vonalkód
- 5999881815580