1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Chardonnay Brut Pezsgő

Palackos erjesztésű száraz pezsgő

Vintage Méthode traditionnelle (Évjáratos palackos érlelésű)

Oltalom alatt álló eredet-megjelölésű, fehér brut pezsgő telt és krémes textúrával, apró finom buborékokkal.

Tradicionális palackos erjesztésű Magyar pezsgő

Hajós-Bajai Chardonnay Brut (száraz)

Evans Victoria Kóstolási jegyzet: 

Mély arany színű hagyományos champagne-i eljárással készített száraz pezsgő, apró és kifinomult buborék szerkezettel.

Illatában azonnal felismerhető a Chardonnay szőlőfajta a citrusokon, sárga almán és a sárgadinnyén keresztül. 

Második benyomásra ránk köszönhetnek a tradicionális pezsgőkészítéshez kapcsolódó kenyeres és élesztős jegyek. 

A legnagyobb izgalmat a krémesség mellett a fűszereknek, amit a citromnak és a pemetefűnek köszönhetjük. 

A korty telt és végtelen hosszúságú; mogyorós, földimogyorós, kekszes és joghurtos aromákkal. 

6-8 °C-on, önálló aperitifként, marinált és sült lazachoz és süllőhöz egyaránt illik, ahogyan a marha tartár mellé is, savanyított zöldségekkel körítve.

Jeles családi ünnepeket, örömteli alkalmakat, extra eseményeket, baráti összejöveteleket megkoronázó remek köszöntő, a karácsonyi asztalon és szilveszterkor elmaradhatatlan buborékos ital.

Cikkszám: b66Évjárat: 2022Alkoholtartalom: : 12,0%Díjak:

A debreceni bormustra 2020-as év csúcspezsgője.

Méthode traditionelle jelentése: "palackban érlelt"

A pezsgőkészítés minta példájának számító készítési módszer a legelterjedtebb a világon. Az alap technológiát dom Pierre Pérignon-nak, a champagne-i borvidékhez tartozó hautvilliers-i Szent Benedek apátság pince birtok vezetőjének köszönhetjük, mert elkezdett kísérletezni a selejt Chardonnay borok palackban történő másoderjesztésével. Sokat segített neki, hogy a palackokat akkor már parafa dugóval és viaszos drótkengyellel tudta lezárni. A pontos készítési eljárás a mai napig hétpecsétes titok, azonban ma már remek hasonló nedű készül a világ minden táján.

Az utóbbi időkben jelentősen megnövekedett a kereslet az extra száraz Champagne tipusú brut pezsgők iránt. A híres francia borvidéken érvényben lévő szigorú szabályzások miatt nem tudják kielégíteni a világpiacot. (Csak a legjobb évjáratokban készítik, így a mennyiség még alacsonyabb.)

Pezsgő megnevezés

Cukortartalom

Brut nature, zéro dosage

Kevesebb mint 3 g/l

Extra brut

0-6 g/l

Brut (Száraz)

kevesebb mint 15 g/l

Extra dry

12-20 g/l

Dry (sec)

17-35 g/l

Félédes (demi sec, medium dry)

33-50 g/l

Édes (doux):

több mint 50 g/l

Gyártó, Termelő:

Koch Borászat Kft.


H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu

KOCH BORÁSZAT KFT
124064

Adatlap

Márka
Koch Borászat
Ital Fajta
Sauvignon Blanc
Szín
Fehér
Származási hely
Magyar termék
Vonalkód
5999505870643
Kapcsolódó termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
További termékek ebből a kategóriából
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.
Ajánlott termékek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
navigate_before navigate_next