Chardonnay Brut Pezsgő
Palackos erjesztésű száraz pezsgő
Vintage Méthode traditionnelle (Évjáratos palackos érlelésű)
Oltalom alatt álló eredet-megjelölésű, fehér brut pezsgő telt és krémes textúrával, apró finom buborékokkal.
Tradicionális palackos erjesztésű Magyar pezsgő
Hajós-Bajai Chardonnay Brut (száraz)
Evans Victoria Kóstolási jegyzet:
Mély arany színű hagyományos champagne-i eljárással készített száraz pezsgő, apró és kifinomult buborék szerkezettel.
Illatában azonnal felismerhető a Chardonnay szőlőfajta a citrusokon, sárga almán és a sárgadinnyén keresztül.
Második benyomásra ránk köszönhetnek a tradicionális pezsgőkészítéshez kapcsolódó kenyeres és élesztős jegyek.
A legnagyobb izgalmat a krémesség mellett a fűszereknek, amit a citromnak és a pemetefűnek köszönhetjük.
A korty telt és végtelen hosszúságú; mogyorós, földimogyorós, kekszes és joghurtos aromákkal.
6-8 °C-on, önálló aperitifként, marinált és sült lazachoz és süllőhöz egyaránt illik, ahogyan a marha tartár mellé is, savanyított zöldségekkel körítve.
Jeles családi ünnepeket, örömteli alkalmakat, extra eseményeket, baráti összejöveteleket megkoronázó remek köszöntő, a karácsonyi asztalon és szilveszterkor elmaradhatatlan buborékos ital.
Cikkszám: b66Évjárat: 2022Alkoholtartalom: : 12,0%Díjak:
A debreceni bormustra 2020-as év csúcspezsgője.
Méthode traditionelle jelentése: "palackban érlelt"
A pezsgőkészítés minta példájának számító készítési módszer a legelterjedtebb a világon. Az alap technológiát dom Pierre Pérignon-nak, a champagne-i borvidékhez tartozó hautvilliers-i Szent Benedek apátság pince birtok vezetőjének köszönhetjük, mert elkezdett kísérletezni a selejt Chardonnay borok palackban történő másoderjesztésével. Sokat segített neki, hogy a palackokat akkor már parafa dugóval és viaszos drótkengyellel tudta lezárni. A pontos készítési eljárás a mai napig hétpecsétes titok, azonban ma már remek hasonló nedű készül a világ minden táján.
Az utóbbi időkben jelentősen megnövekedett a kereslet az extra száraz Champagne tipusú brut pezsgők iránt. A híres francia borvidéken érvényben lévő szigorú szabályzások miatt nem tudják kielégíteni a világpiacot. (Csak a legjobb évjáratokban készítik, így a mennyiség még alacsonyabb.)
| 
 Pezsgő megnevezés  | 
 Cukortartalom  | 
| 
 Brut nature, zéro dosage  | 
 Kevesebb mint 3 g/l  | 
| 
 Extra brut  | 
 0-6 g/l  | 
| 
 Brut (Száraz)  | 
 kevesebb mint 15 g/l  | 
| 
 Extra dry  | 
 12-20 g/l  | 
| 
 Dry (sec)  | 
 17-35 g/l  | 
| 
 Félédes (demi sec, medium dry)  | 
 33-50 g/l  | 
| 
 Édes (doux):  | 
 több mint 50 g/l  | 
Gyártó, Termelő:
Koch Borászat Kft.
H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu
Adatlap
- Márka
 - Koch Borászat
 - Ital Fajta
 - Sauvignon Blanc
 - Szín
 - Fehér
 - Származási hely
 - Magyar termék
 - Vonalkód
 - 5999505870643