Prémium borok
Válogatott tételek, melyeknél fontosnak tartottuk kiemelni két borvidékünket, a Badacsonyt a Kéknyelű, a Szürkebarát, az Olasz rizling, illetve a Balaton-felvidéket a késői szüretelésű Zenit esetén. A szőlő gyümölcsös zamatainak, aromáinak megőrzése ezeknél a boroknál is fontos szempont, azonban itt már több kell: válogatott, kifogástalan egészségi állapotú, jól beérett szőlő, ásványos karakter, a száraz boroknál nagy fahordós érlelés (“ászkolás”), a szokásosnál is nagyobb odafigyelés a technológia minden lépcsőfokán.
Prémium Badacsonyi Olasz rizling
Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehér bor
Szőlőfajta: Olasz rizling
Alkoholtartalom: 12 %
Űrtartalom: 0,75 liter
Érlelés: reduktív
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 Cᵒ
A Balaton-felvidék legelterjedtebb szőlőfajtája az Olasz rizling. A pincészet a legkiemelkedőbb minőségű szőlőiből készíti Prémium Olasz rizlingjét, mely a badacsonyi termőhely jellegzetes vulkanikus karakterét közvetíti. Ásványosság, érett gyümölcsök, gyógynövények, szép testesség, élénk savtartalom jellemzi ezt a bort.
Gasztronómiai ajánlás: halételek, sültek, szárnyashúsok
Tárolás
Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Adatlap
- Márka
- Nagy és Nagy
- Ital Fajta
- Olaszrizling
- Forma
- Üveges
- Származási hely
- Badacsony
Magyar termék - Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
- 0,5 - 1 liter / db
- Vonalkód
- 5999881255522