HOFBRÄU MÜNCHEN
A Hofbräu márka a müncheni vendégszeretet és a bajor sörfőzési hagyományok szimbóluma, mely egy kiváló sörben testesül meg.
V. Vilmos herceg 1589. szeptember 27-én adott parancsot egy bajor sörfőzde megépítésére, így született meg a Staatliches Hofbräuhaus, a müncheni udvari sörfőzde. A Hofbräu ma is az 1516-ban IV. Vilmos herceg által kibocsátott Bajor Tisztasági Törvény (Reinheitsgebot) szigorú szabályai szerint készül, azaz nem tartalmaz cukrot és adalékanyagokat, csakis malátából, komlóból, sörélesztőből és vízből készül.
A Dreher Sörgyárak egyik elődje, a Kanizsai Sörgyár, az 1993 végén kötött licenc megállapodás alapján kezdte főzni a HB Pils változatát. Német szakemberek képezték ki a magyar sörfőző mestereket. A felülvizsgálat több ízben a Németországon kívül készülő legjobb Hofbräu-nak minősítette a hazánkban főzött HB Münchent.
Tápérték 100 ml termékben
Termék | Energiatartalom | Összes zsír | Ebből telített savak | Szénhidrát | Ebből cukrok | Fehérje | Só |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Hofbräu Lager | 136kJ/32kcal* | 0,0g* | 0,0g* | 2,3g* | 0,6g* | 0,5g* | 0,0g* |
Hofbräu Premium Lager | 167kJ/40kcal* | 0,0g* | 0,0g* | 2,7g* | 0,8g* | 0,6g* | 0,0g* |
Hofbräu búza | 187kJ/43kcal* | 0,0g* | 0,0g* | 2,9g* | 0,8g* | 0,7g* | 0,0g* |
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)