1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

A Ciroc alapverzióját kókusz- és trópusi gyümölcsök aromáival ízesítik, ami a trópusok igazi hangulatát eredményezi mind illatában, mind ízében. A vodkát hagyományosan olyan cukrot és keményítőt tartalmazó növényekből párolják le, mint a rozs, búza, kukorica és a burgonya. A Ciroc viszont az első olyan vodka, amelyet teljes mértékben szőlőpárlatból készítenek. Neve két francia szó összetételéből adódott: a "cime" jelentése hegycsúcs, a "roche" pedig sziklát jelent. Mindkét szó utalás arra a szőlőtermővidékre, ahonnan a lepárolt gyümölcs származik.

A Mauzac Blanc szőlőfajta ugyanis Gaillac régió egyik, sziklás hegyre épült településének (Cordes-sur-Ciel) környékéről származik. A gabonától eltérően a szőlőt nem kell felmelegíteni, forró vízzel felönteni ahhoz, hogy a cukor kioldódjon belőle, így a Ciroc készítése során hideg áztatást, hideg erjesztés, és hideg tárolást alkalmaznak. Az eddig csak a legjobb borkészítők által használt egyedi eljárás lehetővé teszi, hogy még frissebb, és gyümölcsösebb vodkát nyerjünk. A kéthetes fermentációs idő után az erjesztett szőlő speciális lepárlási folyamaton esik keresztül.

A vodka lelkét adó Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik a Cognac régióból származó Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlásra pedig Cognac egyik családi kézben lévő lepárlójában kerül sor, ahol egy tradicionális Armagnac rézüstön főzik le az összeöntött párlatokat. Ez adja meg a Ciroc vodka végső, egyedülálló karakterét, így válik ebből az italból egy igazi ultra-prémium vodka.

Alkoholtartalom: 37,5%

Tárolás

Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

WHISKYNET KFT
5655

Adatlap

Márka
Ciroc
Íz
Kókusz
Szőlő
Forma
Üveges
Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
0,5 - 1 liter / db

Megadott referenciák

ean13
5010103995641
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.