1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

Koch Kékfrankos Rozé

Korszerű reduktív technológiával készített, friss és gyümölcsös közepesen testes 100% kékfrankos rozébor.

Igazi rózsszínű bor, íllatában szamócás, málnás gyümölcsösség jelentkezik, ízében játékos gyümülcsös, leginkább a roppanó szőlőszem üdeségét lehet érezni.

Fogyasztását 10-12 °C-on ajánljuk, felvágottak, halételek és könnyű fogások remek párosítása.

Ár/érték összevetésben verhetetlen Hajós-Bajai, gyümölcsös enyhén könnyed rosé, bármikor iható és szerethető bisztróbor. Beszélgetésekhez, fröccsözéshez, lazuláshoz és felpörgéshez is tökéletes társ. Az a fajta rozébor amiből kell tartanunk otthon pár palackot magunk és barátaink számára.

Cikkszám: b35Évjárat: 2021Alkoholtartalom: : 11,5%

Kategória:

Minőségi Rosé borok

A Kékfrankosról röviden

A roséink között nagyon közkedvelt tétel. A Kékfrankos szőlőből egyre több borászat készít remek rozékat a fogyasztók legnagyobb örömére. A Hajós-Bajai Borvidék, talaja, a napsütés éves mennyisége tökéletes a szőlőfajta igényeinek.

Rozé:

Rozé borokat, mint a világ minden más borvidékén a Koch Borászatban is többféleképpen készítjük.

Amikor a kékszőlő beltartalma, a színezőanyag koncentrációja magas, akkor a szőlőből kipréselt must már tartalmaz akkora mennyiségű színanyagot, hogy a fehérborokhoz hasonlóan kerül erjesztésre, például a Frisch cuvée selection esetében így történik.

Az elterjedtebb módszer, a megrövidített vörösbor erjesztés. A lezúzott szőlőt 6–72 órán keresztül áztatjuk a mustban a tannin kioldása érdekében, úgynevezett macerálásos eljárással. Ezt követően a levet a héjtól elkülönítve erjesztjük.

Sokan a nyár italának tartják. A könnyed testesség, a lendületes savak, és gyümölcsös aromáik miatt valóban illenek is ehhez az évszakhoz.

Rosé fröccs fajták:

A rosé behűtve fröccsként tökéletes frissítő, a nyár ételeinek ízéhez is szépen passzol, de önmagában is remek ital.

A palackok hátsó címkéin élő borhőmérő található! Ezen tételek fogyasztása 11-12 °C-on ideális.

Kisfröccs – egy deci rosé, egy deci szódával,

nagyfröccs – két deci rozé, egy deci szóda,

hosszúlépés – egy deci rosé, két deci szóda,

házmester – három deci rozé, két deci szóda hozzáadásával készül.

A színüket befolyásolja a szőlőfajta, a termőhely adottsága, és természetesen a feldolgozás folyamata is. Lilás-kékes halványrózsaszíntől a közepesen intenzív lazac- vagy narancsos halvány pirosig változhat.

Gyártó, Termelő:

Koch Borászat Kft.


H-6445 Borota, V.ker.5
Telefon: +3630 475 7174
E-mail: info@kochboraszat.hu
www.kochboraszat.hu

KOCH BORÁSZAT KFT
5139

Adatlap

Márka
Koch Borászat
Származási hely
Magyar termék

Megadott referenciák

ean13
5999505877888
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.