1 ajánlat
Ajánlatok
Leírás
Értékelések
Kérdések
Leírás

A Twickel Szőlőbirtok belépő termékeit a Liszt borcsalád tagjai teszik ki. A borok tükrözik mind a szőlőfajták, mind a Szekszárdi borvidék karakterét.

Liszt Ferenc barátja és egyben tanítója volt gróf Zichy Gézának, aki báró Twickel György anyai ági felmenője. Gróf Zichy Géza gyermekkorától fogva szoros kötődést érzett a zene iránt, azonban 14 éves korában egy vadászbaleset következtében elveszítette jobb karját. Az ifjú gróf elkeseredettség helyett balkezes zongoraművésszé képezte magát. Tehetségére figyelt fel Liszt Ferenc, aki szárnyai alá vette és tanította a fiatal zongora virtuózt. Később több közös koncertet is adtak. Liszt Ferenc barátsága jeléül, a 456. számú zongoraművét kifejezetten bal kézre komponálta.

Szekszárdi Olaszrizling

 

Lágy aranysárga színű bor, melynek karaktere és savai tökéletes egyensúlyban vannak az alkohollal. A rezeda illat frissessége, a telt savak eleganciája és a zöld mandula íz felcsendülése igazán gazdag kulináris élménnyé teszi ezt a bort. Leginkább 8-10 C-on érdemes vele találkozni könnyed fűszerezésű nyúl vagy fácán társaságában.

Tárolás

Minőségét megőrzi: (nap/hó/év- lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig). Tárolás: száraz, hűvös helyen.

5331

Adatlap

Márka
Twickel Liszt
Ital Fajta
Olaszrizling
Forma
Üveges
Származási hely
Magyar termék
Szekszárd
Kiszerelés - Csomagolási Egység (Liter)
0,5 - 1 liter / db

Megadott referenciák

ean13
5998811152368
Értékelések
0.00
verified
0 értékelés
0 igazolt vásárlás után
thumb_up_alt
0%
pozitív értékelés
Még nincsenek értékelések.
Kérdések
0 kérdés
0 megválaszolva
Jelentkezz be kérdés feltételéhez
Még nincsenek kérdések.